هنر بسته بندی: در حاشیه برگزاری نمایشگاه IPAP/ pacprocess TEHRAN 2017، مصاحبه ای با آقای Malte Seifert، مدیر پروژه اینترپک انجام شده است که در ادامه می خوانید:  

 بسته بندی, IPAP/ pacprocess TEHRAN 2017, نمایشگاه اینترپک, نمایشگاه pacprocess تهران, ائتلاف اینترپک, نمایشگاه دوسلدورف, فناوری های بسته بندی, صنایع بسته بندی, Malte Seifert

                                          

 

جناب زایفرت؛ شما در چند کشور نمایشگاه های اینترپک را برگزار می کنید. هدفتان از برگزاری این نمایشگاه ها چیست؟

ما نمایشگاه های ائتلاف اینترپک را در هشت کشور مختلف برگزار می کنیم. علاوه بر نمایشگاه اینترپک در آلمان که مهمترین رویداد این دسته از نمایشگاه هاست و نمایشگاه pacprocess تهران، ما در چین، هند، روسیه، ایالات متحده امریکا، کنیا، و اندونزی هم حاضر هستیم. هدف ما این است که رویدادهای خودمان را در بازارهای مهم در حال رشد برگزار نماییم. اینترپک به عنوان یک نمایشگاه بین المللی بر بازار جهانی تمرکز دارد تا تصمیم گیرندگان عمده در این بخش، از شرکت های متوسط گرفته تا شرکت های بسیار بزرگ در بازارهای مهم در حال رشد، را جذب نماید؛ و رویدادهای منطقه ای مانند pacprocess Tehran به طور گستردهای بازار منطقه ای را پوشش می دهند. پرسنل فنی و نمایندگان شرکت های کوچک تر به عنوان بازدیدکننده به اینجا می آیند. حتی اگر اغلب غرفه داران همان کسانی باشند که در اینترپک در دوسلدورف هستند، باز هم این بازدیدکنندگان به چنین نمایشگاه هایی می آیند و دلیل آن وجود محدوده ای متفاوت در اینجاست که به دلیل تقاضاهای بیشتر شکل گرفته است. اتفاقاً ارتباطاتی که قبلاً در دوسلدورف ایجاد گردیده، می تواند در نمایشگاههای منطقه ای توسعه بیشتری پیدا نماید. ما در مورد نمایشگاه pacprocess تهران، به شرکت کنندگان اینترپک 2017 شرایط ویژه ای برای مشارکت در ایران ارایه می نماییم.

 شما قرار هست امسال برای اولین بار در تهران، نمایشگاه pacprocess را برگزار نمایید. چرا در خاورمیانه، تهران را انتخاب کردید؟

چون خاور نزدیک و خاور میانه مناطق در حال رشد قابل توجهی هستند، به خصوص ایران در طول دو سال گذشته از لحاظ اقتصادی باز شده و شرکت ها می توانند حالا در بازار ایران فعال باشند. برای مثال، در حال حاضر تقاضای انباشته زیادی برای فناوری های جدید در میان تولیدکنندگان مواد غذایی در ایران وجود دارد. ما با توجه به حضور و ارایه هایی که در کشورهای دیگر داشتیم و همچنین به دلیل نمایشگاههای منظمی که داریم، خوشبختانه مدت زیادی است که ارتباطات خوبی در اینجا داریم و می توانیم از نفوذمان جهت رسیدن به هدف بهره ببریم.

برگزار کنندگان رسمی این نمایشگاه چه شرکت های هستند؟

در کنار نمایشگاه دوسلدورف، شرکت ایرانی BRP (برساز رویداد پارس) نیز از برگزار کنندگان نمایشگاه است. ما بخش بازاریابی بین المللی را بر انجام می دهیم و BRP  بخش شرکت های داخلی را بر عهده دارد.

 چرا مکان برگزاری این نمایشگاه در مرکز نمایشگاه شهر آفتاب – تهران انتخاب شده است ؟

به عنوان یک مرکز نمایشگاهی جدید، شهر آفتاب مدرن ترین در نوع خود در کشور ایران می باشد که فضای نمایشگاهی وسیعی را در ارائه می نماید. ما امیدواریم که استانداردهای معینی که برای برگزاری در ائتلاف اینترپک داریم را به مشتریانمان  ارایه نماییم تا متناسب با ادعای نمایشگاه دوسلدورف باشد. یک مرکز نمایشگاهی مدرن با امکانات حمل ونقل عالی مانند شهر آفتاب به شکل کاملاً مطلوبی این نیازها را برآورده می سازد. به علاوه، غرفه داران معمولاً به میزان معینی از زیرساخت ها نیاز دارند تا بتوانند فناوری های خود را در معرض نمایش بگذارند. این موضوع نیز در یک مرکز جدید راحت تر عملی می شود تا در یک مرکز قدیمی.

 برای برگزاری این نمایشگاه در ایران چه برنامه هایی دارید، و آیا برنامه های بلند مدت نیز دارید؟

نمایشگاه pacprocess تهران یکی از اعضای تثبیت شده ائتلاف اینترپک است و بنابراین از تمامی استانداردهای کیفی آن برخوردار می باشد و تمام تلاش خود را می نماید تا طبق وعده ای که داده به نمایشگاه شماره 1 در منطقه تبدیل شود. همچنین، این نمایشگاه از تم های موفق و ویژه اینترپک نیز بهره می برد که می توانند بخشی از نمایشگاه در تهران شوند.

 در حال حاضر این نمایشگاه در سطح منطقه و بین المللی به چه صورت در حال اطلاع رسانی می باشد؟

نمایشگاه pacprocess تهران به عنوان قسمتی از ائتلاف اینترپک، در کلیه رسانه های تبلیغاتی درون ائتلاف تبلیغ می شود. ما در اینترپک 2017 به طور بسیار گسترده ای ائتلاف اینترپک را تبلیغ کردیم – هم در مرکز نمایشگاهی و هم در رسانه ها. در پاییز 2017 هم یک کمپین تبلیغاتی در رسانه های تجاری بین المللی راه اندازی خواهد شد. مشخصا ما برای شرکت هایی از پایگاه داده اطلاعاتی خودمان هم که تمایل داشتند، مستقیما ایمیل هایی درباره pacprocess تهران ارسال کرده ایم.

 با توجه به رفع تحریم ها سرمایه گذاری در ایران را به چه صورت می بیند؟ و رویکرد شرکت های مشارکت کننده در نمایشگاه اینترپک برای حضور قوی در pacprocess تهران به چه صورت خواهد بود؟

آنچه که می توان به صورت خاص در مورد ایران گفت این است که بازار آن به آرامی حرکت می کند ولی حرکت آن کاملا هدفمند است، و با توجه به از بین رفتن تحریم ها این بازار به روی تجارت جهانی باز شده است و تقاضای انباشته زیادی نیز در اقتصاد ایران در همه بخش ها وجود دارد. در مورد بخش بسته بندی و صنایع فرآوری وابسته، جمعیت تحصیل کرده و نسبتا جوان کشور به طور فزاینده ای متقاضی محصولات بسته بندی شده هستند. برای پاسخ به این تقاضا هم تولیدکنندگان به ماشین آلات و خدمات مدرن نیاز دارند.
این دقیقا همان چیزی است که شرکت های غرفه دار در اینترپک و دیگر نمایشگاه های ائتلاف اینترپک انجام می دهند و به این توانایی خود می بالند. شرکت هایی که در pacprocess تهران حضور می یابند باید فناوری ها و خدماتی ارایه نمایند که پاسخگوی این تقاضا باشد.

 شرکت های توانمند ایرانی که در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند، برای حضور در نمایشگاههای ائتلاف اینترپک تسهیلاتی برای آنها لحاظ خواهد شد؟ به چه صورت؟

کلیه شرکت کنندگان – شامل شرکت های داخلی- از کیفیت سازمانی نمایشگاه دوسلدورف، دانش موجود در این بخش، و از جامعه ائتلاف اینترپک بهره مند می شوند. هدف از نمایشگاه pacprocess تهران این نیست که صرفا یک نمایشگاه داخلی باشد بلکه به دنبال جذب بازدیدکنندگان از منطقه است – فرصتی برای شرکت های علاقمند تا بازارهای فروش جدیدی به روی خود باز کنند. به علاوه، همزمان با نمایشگاه pacprocess تهران، نمایشگاه iPAP – نمایشگاه چاپ و بسته بندی که فرصت هایی برای بخش رسانه های چاپی ایجاد می نماید و همچنین نمایشگاه مواد غذایی که برای صنایع غذایی و بخش های وابسته است- نیز برگزار می شود؛ این بدان معناست که این سه گانه نمایشگاهی طیف گسترده و بسیار جذابی برای گروههای بازدیدکننده فراهم می آورد.

 این نمایشگاه چه گروه کالاهایی را شامل می شود؟

کلیه نمایشگاه های ائتلاف اینترپک برای گروه های هدفی است که ما آنها را «هشت خلاق» می نامیم. این بخش ها عبارتند از: مواد غذایی، نوشیدنی ها، شیرینی جات، محصولات آردی و نان ها، مواد دارویی، مواد آرایشی، کالاهای مصرفی غیر غذایی و کالاهای صنعتی. در نمایشگاه pacprocess تهران تمرکز ما بر مواد غذایی و نوشیدنی ها و همچنین شیرینی جات و محصولات آردی و نان ها است.

در حاشیه این نمایشگاه چه برنامه های جانبی مثل کارگاه های آموزشی، سمینار و …. برنامه ریزی شده است؟

در جلسه برنامه ریزی اولیه ما تصمیم گرفتیم که برنامه «اجزاء – نمایشگاه ویژه اینترپک» را در تهران راه اندازی کنیم. محدوده هدف این برنامه از صنایع عرضه کننده بالادست گرفته تا سازندگان فناوری های بسته بندی است؛ چون تامین کنندگان ایرانی فناوری های بسته بندی کار زیادی دارند تا به تکنولوژی روز برسند، این یک عمل منطقی است. این موضوع به بازدیدکنندگان فرصت می دهد تا اطلاعاتی درباره گزینه های موجود در این زمینه جمع آوری نمایند و به جای تعویض کل یک دستگاه، تنها قطعات ماشین آلات را عوض کنند تا فناوری های موجود را حفظ کرده و یا آنها را ارتقا بخشند. این مسئله به ویژه برای شرکت های کوچکتر مهم است چون آنها همیشه بودجه لازم برای سرمایه گذاری در ماشین آلات جدید را ندارند.

 دستاوردهای برگزاری نمایشگاه در ایران برای شما به عنوان برگزار کننده و همچنین برای شرکت های ایرانی و خارجی چه خواهد بود؟

ما می خواهیم بستری با کیفیت بالا برای این بخش در منطقه ایجاد نماییم و بدین صورت ائتلاف اینترپک را به شکلی معقول و پایدار گسترش دهیم. این موضوع هم برای شرکت های داخلی و هم شرکت های خارجی سودمند خواهد بود.

و به عنوان کلام آخر آینده این نمایشگاه را در ایران چگونه می بینید؟ و این نمایشگاه قرار است در سطح منطقه به چه جایگاهی برسد؟

همان طور که قبلاً گفتم، ما معتقدیم این کشور و این منطقه پتانسیل زیادی در صنایع بسته بندی و بخش های وابسته به آن دارد. واضح است که این مسئله به ادعای ما برای تبدیل شدن به نمایشگاه پیشرو در منطقه نیز اعتبار می بخشد.

 بسته بندی, IPAP/ pacprocess TEHRAN 2017, نمایشگاه اینترپک, نمایشگاه pacprocess تهران, ائتلاف اینترپک, نمایشگاه دوسلدورف, فناوری های بسته بندی, صنایع بسته بندی, Malte Seifert