فارس: رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از تشکیل فراکسیون صنعت چاپ، بسته‌بندی و نشر در مجلس طی سال آینده خبر داد.

نشست هم‌اندیشی فعالان صنعت چاپ با حضور امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم همدان و فامنین، علی نیکوسخن رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، رضا رضایی یکی از پیشکسوتان صنعت چاپ کشور، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران، محمدرضا وصی مدیرکل مجامع فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی صنعت چاپ در سالن اجتماعات اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برگزار شد.

خجسته: فراکسیون صنعت چاپ نیازمند تشکیل دبیرخانه است

در ابتدای این مراسم امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: یکی از آثار بیستمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌بندی تهران حضور مسئولان، نمایندگان و چهره‌های تاثیرگذار کشوری در حوزه صنعت چاپ بود که در آن برهه در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.

وی اضافه کرد: بنده ضمن بازدید از نمایشگاه چاپ و سپس نمایشگاه آثار برتر صنعت چاپ و شنیدن نظرات برگزارکنندگان این نمایشگاه و شرکت‌کنندگان در آن ایجاد انگیزه‌ای شد که به موضوع صنعت چاپ و بسته‌بندی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

خجسته ادامه داد: در نمایشگاه چاپ جلسه‌ای با برگزارکنندگان و مسئولان اتحادیه‌های مرتبط با صنعت چاپ و بسته‌بندی تلاش کردند تا پس از شنیدن مشکلات، توانمندی‌ها و انتظارات این صنف در کشور و مظلومیت که به این صنف تحمیل شده است، به فکر تشکیل فراکسیون صنعت چاپ در مجلس بیفتم.

وی افزود: به عنوان رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس به این موضوع به صورت ویژه ورود پیدا کردم و همان جا برای اینکه حرف‌های این صنف به صورت کارشناسی شنیده شود و در قوانین کشورمان لحاظ شود وعده تاسیس فراکسیون صنعت چاپ، بسته‌بندی و نشر کشور را دادم که خوشبختانه بعد از آن جلسه در نمایشگاه، دو بار جلسه در مجلس با تعدادی از مسئولان این صنف و به خصوص کارشناسان و پیشکسوتان برگزار شد و در نهایت آن جلسات به تشکیل جلسه‌ای در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران منجر گردید.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: در این جلسه که متولی آن اتحادیه صنف چاپخانه‌داران تهران، علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران خراسان رضوی و بقیه اعضا و صنوف مرتبط برگزار شد روسا و اعضای هیأت مدیره‌های مرتبط و حتی نمایندگانی از سایر استان‌ها نیز حضور داشتند.

وی اضافه کرد: در این جلسه ابتدا مسئولان و روسای اتحادیه‌ها به بیان توانمندی‌های این صنف، انتظارات و مشکلات متعدد صنعت چاپ از حوزه قانون‌گذاری تا حوزه اجرا پرداختند.

خجسته علت پیشنهاد تشکیل فراکسیون صنعت چاپ را اینگونه بیان کرد: این فراکسیون برای اجرای راهبردی پیشرفت صنعت چاپ و ترسیم نقشه راه صنعت چاپ و بسته‌بندی کشور نیازمند ورود گروه‌ها، تشکل‌ها، مسئولان و نمایندگان برای ارتقا و شکل‌گیری این اهدافند.

وی افزود: به همین منظور در مجلس شورای اسلامی به عنوان قانون‌گذار و ناظر بر اجرای قانون در کشور تصمیم گرفته شد که فراکسیون مربوطه تشکیل شود و با توجه به اینکه صنعت چاپ، صنعت مادر بوده و یکی از پراشتغالزاترین صنعت‌ها در تمامی جوامع است و از آنجایی که کشور ما متاسفانه بیشتر واردکنندگان مواد اولیه تا محصولات این صنعت بوده، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش خواهند کرد تا برای رسیدن این صنعت به اهداف متعالی کمک کنند.

به گفته این مقام مسئول نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش خواهند کرد تا با بهره‌گیری از متخصصان و پیشکسوتان این صنوف به تصویب قوانین جدید نیز برای تسهیل و بهره‌مندی بیشتر این صنوف از خدمات و امکانات توسط دولت بهره‌مند شوند و سپس به صورت جدی‌تر و با حساسیت بیشتر نظارت خواهند کرد.

خجسته ادامه داد: در این راستا با توجه به موارد فوق در حوزه چاپ و بسته‌بندی کشور نه تنها قوانین مصوب اجرا می‌شود بلکه اهتمام بیشتر بر بسط گسترش زیرساخت‌های این صنعت مهیا شود.

وی افزود: در این جلسه تاکید شد تا به صورت ملی و با پیشنهاد ملی متخصصان و پیشکسوتان جلسات آسیب‌شناسی و ارائه راهکار و پیشنهادهای کارشناسی تصویب تا با کمک وزارت ارشاد و همراهی جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت بتوانیم به ارتقای صنعت چاپ کمک کنیم.

نماینده مردم همدان و فامنین گفت: در این فراکسیون عضوی از اتحادیه‌ها نخواهند بود، همچنین اعضای فراکسیون چاپ شامل 40 نماینده مجلس از فراکسیون‌ها و گروه‌ها مختلف هستند که تشکیل این فراکسیون را امضا کردند که در کنار آنها کارشناسان، متخصصان و پیشکسوتان این صنوف به عنوان اعضای غیررسمی و صاحب‌نظر در جلسات منظمی حضور خواهند داشت.

وی درباره سازمان چاپ عنوان کرد: مبنا بر این شد که در وهله نخست فراکسیون صنعت چاپ، بسته‌بندی و نشر کشور تشکیل شود و حتی پیشنهاد شد فراکسیون نیازمند دبیرخانه‌ای است اما تاکنون مکان این دبیرخانه مشخص نشده است اما احتمالا در یکی از اتحادیه‌های صنعت چاپ این دبیرخانه تشکیل خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول نمایندگان مجلس به کمک کارشناسان و اعضای غیررسمی برای تشکیل سازمان چاپ راهکارها و نحوه اجرایی و عملیاتی شدن آن را بررسی و اعلام نظر می‌کنند.

بودجه صنعت چاپ از یک واحد کوچک چاپی کمتر است

خجسته با اشاره به این مهم که در دو نوبت از نطق‌های پیش از دستور مجلس در اهمیت صنعت چاپ بیاناتی داشتم، افزود: تاکنون 5 نفر از اعضای هیأت رئیسه مجلس و اعضای کمیسیون فرهنگی، کمیسیون صنعت و برخی از نمایندگان مردم تهران نیز تشکیل این فراکسیون را امضا کردند.

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: اهالی صنعت چاپ از میزان بودجه این صنعت ابراز گله‌مندی کردند چراکه سهم و بودجه این صنعت از بودجه یک واحد کوچک چاپی نیز کمتر است اما پیشنهاد شد نظر کارشناسی توسط اتحادیه‌ها مرتبط به نمایندگان مجلس ارائه شود.

وصفی: سهیم بودن اتحادیه‌های چاپ در نتیجه نهایی سفر ایران به افغانستان

در پایان این مراسم محمدرضا وصفی‌ مدیرکل مجامع فرهنگی وزارت ارشاد، بیان داشت: بنده به امور ریز کار وارد نمی‌شوم اما باید بگویم که در سفری که به افغانستان داشتم که آن نیز در حوزه بین‌المللی رخ داد اگر کمک تشکل‌های چاپ، نشر، پیش از چاپ و پس از چاپ نبود این سفر قطعا موفقیت‌آمیز نبود.

وی با اشاره به این مطلب که برای اولین بار در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران حضور یافته است، بیان کرد: جلسات خوبی در افغانستان با حضور این عزیزان برگزار شد.