ایسنا: محققان جهاد دانشگاهی واحد خراسان رضوی موفق به تولید فیلم‌های بسته‌بندی خوراکی زیست تخریب‌پذیر از محصولات بر پایه ذرت شدند.

مهندس فرشته حسینی، عضو گروه پژوهشی افزودنی‌های موادغذایی جهاد دانشگاهی واحد خراسان رضوی با اعلام اين مطلب در سومین سمینار از سلسله سمینارهای علمی گروه‌های علوم و فناوری این واحد، تاثيرات مخرب محيطي ناشي از تجمع مواد پلاستيکي و غيرتخريب‌پذير را يکي از مهمترين نگراني‌ها در جهان امروز دانست.

وي افزود: حجم قابل توجهي از اين زباله‌ها مربوط به پليمرهاي مورد استفاده در بسته‌بندي مواد غذايي است، از اين رو متخصصان و دستاندرکاران صنعت غذا همواره به دنبال يافتن جايگزين‌هاي زيست تخريب‌پذير مناسب براي پليمرهاي سنتزي بوده‌اند. در سال‌هاي اخير بيوپليمرهاي طبيعي نظير نشاسته به‌عنوان جايگزين‌هايي براي پلاستيک‌هاي حاصل از مشتقات نفتي در توليد فيلم‌هاي بسته‌بندي بسيار مورد توجه قرار گرفته‌اند.

حسینی خاطرنشان كرد: نشاسته از جمله فراوان‌ترين بيوپليمرهاي موجود در طبيعت است که به دليل زيست تخريب‌پذيري بالا، ارزاني، در دسترس بودن، ايمني مصرف و کاربرد آسان توجه زيادي را به خود معطوف كرده است. امروزه با توسعه محصولات غذايي، نشاسته‌هاي اصلاح شده با ويژگي‌هاي کاربردي جديد به بازار عرضه شده‌اند. از آنجا که نشاسته معمولا به‌عنوان يک ماده خام مناسب در ساختار فيلم‌هاي خوراکي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، در اين طرح با هدف فراهم كردن اطلاعات مقايسه‌اي از انواع نشاسته ذرت موجود در بازار، چهار نوع فيلم خوراکي از نشاسته معمولي، نشاسته پري ژلاتينه، نشاسته اکسيد شده و آرد ذرت تهيه شد و تمام ويژگي‌هاي عملکردي و کاربردي فيلم‌هاي حاصل مورد بررسي قرار گرفت.

وي تصريح كرد: نتايج حاصل از انجام طرح نشان داد كه فيلم نشاسته اکسيد شده به دليل ظاهر مطلوب و شفافيت از مطلوبیت خوبی برخوردار است.