ایرنا: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرد: همه آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی شده ، سالم هستند و هموطنان می توانند بدون هیچ نگرانی از این محصولات استفاده کنند.

 

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «حسین رستگار»  در نشستی خبری افزود: این سازمان دست کم در آزمایشگاه های مرجع خود ، میزان املاح و نیترات 30 نوع برند معروف آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی را بررسی کرده که نتایج آزمایش ها ، سالم بودن آنها را تایید نموده است.
وی خاطرنشان کرد: آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی ، معیارها و استانداردهای لازم سازمان غذا و دارو را دارند و از نظر بهداشتی مورد تایید هستند.

دو نوع آب بسته بندی وجود دارد

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه به نوع آب های بسته بندی اشاره کرد و گفت: آب های بسته بندی به دو نوع آب معدنی و آب آشامیدنی تقسیم می شوند که آب های معدنی مستقیما از چشمه تامین می شوند و تمام املاح موجود در آنها نیز طبیعی است ضمن اینکه آب های یاد شده فقط بسته بندی می شوند.

رستگار خاطرنشان کرد:آب های آشامیدنی از آب زیرزمینی و آب شرب تامین می شوند و این آب ها پس از تابیده شدن ازن و بررسی املاح موجود در آنها به صورت استاندارد بسته بندی و به بازار عرضه می شوند.

وی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو مسوول رسیدگی به آب های معدنی و آشامیدنی بسته بندی است و آب های لوله کشی نیز تحت نظارت معاونت بهداشت وزارت بهداشت است.

به دنبال اصلاح استاندارد در نیترات آب هستیم

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: هم اکنون میزان استاندارد نیترات موجود آب درکشور50 پی پی ام است به همین دلیل به دنبال بازنگری برای اصلاح استاندارد در نیترات آب هستیم.

رستگاربا بیان اینکه ما در مورد نیترات موجود در آب آشامیدنی نمی توانیم اظهارنظری کنیم در عین حال در خصوص آب های معدنی گفت: در مورد آب های معدنی با بررسی هایی که از نمونه های موجود در بازار انجام دادیم ،مشخص شد که مشکلات تقلبی در آنها وجود ندارد.

وی اظهارداشت: بیش از یکصد برند، از سازمان غذا و دارو مجوز تولید آب معدنی گرفته اند که البته برخی از آنها به رغم داشتن مجوز به تولید نرسیده اند . با این حال احتمال تقلب در آب معدنی هم وجود دارد.

  فرهنگ سازی در مورد مصرف ظروف یک بار مصرف

رستگارگفت: یکی از برنامه هایی که این سازمان در اولویت کاری خود قرار داده است رعایت نکات بهداشتی دراستفاده از ظروف یک بار مصرف است چرا که این ظروف در انواع مراسم مصرف بالایی دارد.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بسیاری اوقات دیده شده است که هموطنان نوشیدنی های داغ مثل چای ، آب جوش، شیر داغ و مواد غذایی گرم را در ظروف یکبار مصرف شفاف و نازک استفاده می کنند که این امر برای سلامتی بسیار مضر و خطرناک است.

رستگار با تاکید بر تفکیک شدن ظروف یکبارمصرف با توجه به جنس و شرایط مصرف، اظهار داشت: برای مصارف مواد غذایی گرم از ظروف کاغذی یا فوم و از ظروف شفاف برای نوشیدنی های سرد استفاده شود.

این مقام مسوول در سازمان غذا و دارو ادامه داد: درجه حرارت موجود در آب جوش، چای، شیر داغ یا غذای داغ می تواند مواد آلاینده را در ظروف یک بار مصرف شیشه ای به غذا منتقل کند.

رستگاربا تاکید بر اینکه مصرف یک یا دو بار از این ظروف ضرری ندارد در عین حال اظهارداشت : استفاده طولانی مدت از این ظروف اثرات خطرناکی بر روی بدن ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه قاچاق و تقلب در ظروف یک بار مصرف نیز دیده می شود اظهار داشت: در همین راستا برای نظارت برمواد آلاینده ظروف یاد شده ، برنامه ای را در طرح تحول نظام سلامت داریم تا آلاینده ها و مواد تقلبی بررسی شوند.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو از ارایه پیشنهاد طرح شناسایی و کنترل آلاینده ها و تقلبات مواد غذایی به وزیر بهداشت خبر داد و گفت: تقلب ها روز به روز پیچیده تر می شود و بررسی آنها در مراکز آزمایشگاهی سخت تر شده است.

رستگار افزود: هرچند ما بسیاری از تجهیزات و آزمایشگاههای استانداردها را داریم اما بسیاری از مواد مضر دستکاری می شوند که عنوان مثال در چای و زعفران و عسل شاهد تقلب های هستیم که باید بررسی و پیگیری شوند.

  ممنوعیت استفاده از خمیرمرغ درسوسیس و کالباس

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو در مورد سوسیس و کالباس نیز اظهارداشت: مصرف سوسیس و کالباس ضرری ندارد به شرط آنکه این محصولات تاییدیه سازمان غذا و دارو را داشته و توسط کارخانجات معتبر تولید شده باشند.

رستگار درمورد خمیر گفت: خمیر مرغ قبلا مجوز داشت اما به تازگی در بررسی های انجام شده مشخص شد برخی خمیرمرغ های تولید شده ، طبق شرایط استاندارد تولید نمی شوند و اضافه های مرغ ، بافت های غیرگوشتی همانند غضروف و استخوان در خمیر استفاده می شود ؛بنابراین خمیرمرغ های یاد شده از نظر ارزش غذایی و کیفیت اجازه تولید ندارد.

وی افزود: هر چند سازمان دامپزشکی اعلام کرده است که مجوز خمیرمرغ به همه می دهد اما از سوی سازمان غذا و دارو مجوز جدیدی صادر نمی شود ومجوزهای قبلی هم باید اصلاح شوند.

  هشدار در مورد آب های معدنی یخ زده

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو همچنین نسبت به نگهداری مواد غذایی در جلوی مغازه ها هشدار داد و گفت: گاهی دیده می شود برخی مواد غذایی مانند آب های و مواد غذایی درمقابل تابش مستقیم آفتاب قرار می گیرند که باعث ایجاد مواد مضر و خطرناک می شوند.

رستگار گفت: به عنوان مثال پفک و چیپس وقتی در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار می گیرد روغن موجود در آن تجزیه شده و به مواد مضر تبدیل می شود.

وی تصریح کرد: همچنین به هنگام بارش باران در فصل پاییز و زمستان مواد غذایی که در مقابل فروشگاهها نگهداری می شوند رطوبت را جذب کرده و باعث رشد مواد میکروبی و قارچی می شوند.

رستگار یادآور شد: بررسی کیفیت مواد غذایی با سازمان غذا و دارو است اما نظارت بر عملکرد مغازه ها بر عهده اداره صنوف و سلامت بهداشت محیط کار است.

وی همچنین تاکید کرد که ظروف آب معدنی نباید یخ زده مصرف شود زیرا با یخ زدن آب معدنی ،پلیمر به عنوان ماده ای مضر و خطرناک ، تولید می شود.

این مقام مسوول در سازمان غذا و دارو همچنین اظهارداشت: بررسی های انجام شده مشخص کرده است که تابش آفتاب و گرمای بسیار در سوپرمارکت ها باعث ایجاد مواد مضر در خوراکی ها می شود.