نخستین بسته بندی زرشک صادراتی کشور مطابق با استانداردهای مواد غذایی اروپایی روز چهاشنبه طی مراسمی با حضور استاندار خراسان جنوبی در بیرجند رو نمایی شد.

دبیر کانون ملی هماهنگی دانش و صنعت زرشک و عناب خراسان جنوبی در این مراسم گفت: امسال طرح ارتقای کیفیت و تولید شناسه زرشک ایران در استان از سوی این کانون اجرا شد که ایجاد 60 درصد ارزش افزوده این محصول را در بر داشت.ˈسید سعید رضا احمدی زادهˈ میزان برداشت سالانه محصول زرشک را در خراسان جنوبی 44 هزار تن اعلام کرد و گفت: 98 درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید می شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: 55 هزار خانوار روستایی این استان در زنجیره تولید، بسته بندی، توزیع و فرآوری زرشک فعالیت می کنند.وی اضافه کرد: از محل صادرات زرشک به بازارهای داخلی و خارجی سالانه سه میلیون دلار ارز نصیب خراسان جنوبی می شود.

احمدی زاده به اجرای طرح ارتقای کیفیت و تولید زرشک در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح به اصلاح روش برداشت زرشک و جلوگیری از ضایعات و حمل و بسته بندی و نگهداری بهداشتی آن کمک کرده است.وی ادامه داد: در راستای اجرای این طرح در 10 روستای هدف استان تعداد 1700 سبد و شش هزار کارتن برای نگهداری زرشک در اختیار کشاورزان قرار گرفت.وی اظهار داشت: در این طرح همچنین ارایه آموزش های لازم بسته بندی به زرشک کاران و اخذ استاندارد برای محصولات سالم و عرضه به بازارهای داخلی و خارجی انجام شده است.
وی همچنین از فعال شدن اتحادیه زرشک کاران خراسان جنوبی خبر داد و افزود: به منظور حمایت از زرشکاران استان 10 میلیارد ریال به سازمان تعاون روستایی برای خرید توافقی زرشک و پنج میلیارد ریال به اتحادیه زرشک کاران اختصاص یافته است.دبیر کانون ملی هماهنگی دانش و صنعت زرشک و عناب خراسان جنوبی گفت: اجرای طرح بهبود کیفیت و تولید شناسه زرشک نیز موجب کاهش ضایعات در حد 15 درصد ناشی از جابجایی محصول در سبدهای مخصوص به جای وسایل نامناسب و غیر بهداشتی شده است.وی با بیان اینکه در اجرای این طرح یک میلیون و 800 هزار اصله درخت زرشک زیر پوشش طرح قرار گرفت یادآور شد: اجرای الگوی برداشت صحیح محصول زرشک و کوتاه شدن دست دلالان از دیگر مزایای این طرح است.