ایرنا:  عضو هیات علمی دانشگاه زنجان، گفت: داروهای گیاهی باید با بسته‌بندی و اطلاعات مناسب به مردم عرضه شود.عزیزالله خیری افزود: برای عرضه مناسب گیاهان دارویی به مردم، باید در قدم نخست، عطاری ها ساماندهی شوند.

 

 بسته بندی, هنر, داروهای گیاهی, بسته بندی داروهای گیاهی, packaging, art,

وی یادآورشد: متاسفانه هیچ نظارتی بر فعالیت عطاری‌ها وجود ندارد و گیاهان دارویی بدون در نظر گرفتن زمان و مکان برداشت به مردم عرضه می‌شوند.

خیری اظهار کرد: هر گیاه دارویی متناسب با محل برداشت، مدت زمان ماندگاری و محل نگهداری و نوع مصرف، دستورالعمل خاصی دارد که در صورت رعایت نکردن آن، نمی‌توان از فواید مطلوب گیاه بهره‌مند شد.

این استاد علم باغبانی، فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویه‌ای و عطری، گفت: در صورتی که مردم با استفاده مناسب و درست از گیاهان دارویی به هدف درمانی خود دست یابند به حتم از مصرف این گیاهان و خرید آن از عطاری‌ها استقبال خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون در کشور 13 گونه بومادران و شش گیاه زیرمجموعه آن وجود دارد که هر یک دارای خاصیت منحصربه‌فرد متناسب با محل رشد و زمان برداشت است.

خیری ادامه داد: این در حالی است که در تمام کتب مربوط به گیاهان دارویی، فقط به صرف معرفی خواص هر گیاه بسنده می‌شود و هیچ سخنی در مورد تفاوت محل رشد و نوع برداشت و خاصیت هر گیاه در هر منطقه نمی‌شود.

این استاد دانشگاه زنجان، گفت: هم‌اکنون در ایران نزدیک به هفت‌هزار و 500 گونه گیاه دارویی وجود دارد که تعداد آنها از کل فلور قاره اروپا بیشتر است.

وی با بیان اینکه ایران از 14 نوع اقلیم آب‌وهوایی جهان، 11 نوع را دارد، وجود این میزان تنوع اقلیمی در کشور را موجب رشد گونه‌های متفاوت گیاهان دارویی در مناطق مختلف برشمرد.

خیری تاکید کرد: متاسفانه گیاهان دارویی اغلب از طبیعت جمع‌آوری می‌شود و همین موضوع مانع دستیابی به حداکثر خواص هر گیاه است.