هنر بسته بندی: با هدف افزایش طول عمر توتفرنگی، محققان در دانشگاه Thammasat در تایلند، Cannabidiol یک ترکیب غیرتوهمزا از ماریجوانا که بیشتر با نام CBD شناخته میشود را با آلژینات سدیم درآمیختهاند تا مادهای خوراکی و ضدباکتری تولید کنند که فرآیند پوسیدگی را به تاخیر میاندازد.
بر پایه گزارشی که توسط انجمن شیمیدانان امریکایی در ACS منتشر شده است، CBD به خاطر پتانسیل تاثیرات درمانیاش شناخته میشود اما Cannabinoid ویژگیهای آنتیاکسیدان و ضدباکتریایی دارد. در تحقیقی که پیش از این انجام شده بود، CBD توانسته بود رشد برخی از باکتریها و پاتوژنها را محدود کند یعنی همانهایی که باعث فساد میوههای تازه و سبزیجات میشوند.
در این روش مولکولهای CBD کپسوله میشوند درون یک پلیمر خوراکی. محققین CBD را درون Polyglycelide کپسوله کردند، پلیمر دارای گرید غذایی که در صنایع دارویی مورد استفاده قرار میگیرد، و ذراتی به عرض 400 نانومتر پدید آورند. سپس پایدارترین آنها را که شامل 20درصد وزن CBD می شود را با آلژینات سدیم و آب مخلوط کردند. بعد از آن توتفرنگیها را درون این محلول که نانوذرات متفاوتی داشتند انداختند و پس از آن نیز درون مخلوطی از اسیداسکوربیک و کلسیم کلراید تا روکش بیرنگ تبدیل به ژل شود.
توتفرنگیهای مورد عملیات قرار گرفته و نگرفته را درون ظروف پلاستیکی بدون درب و دمای یخچال گذاشتند بعد از 15 روز نمونههای مخلوط شده با CBD، به دلیل کاهش رشد میکروبی بسیار کندتر از نمونههای درمان نشده رسیده و پوسیده شده بودند. پوشش با بیشترین نانوذرات حاوی CBD، ظاهر تیره توتها را حفظ و فعالیت آنتیاکسیدانی آنها را بیشتر کرد و بیشترین محافظت میکروبی را در طول دوره ذخیرهسازیشان نشان داد که منجر به طول عمر بیشتر شد.