ایرنا: همزمان با دهه فجر، واحد تمام مکانیزه فرآوری و بسته‌بندی ماهی کیلکا در انزلی و با حضور مسوولان این شهرستان به بهره‌برداری رسید.فرماندار انزلی در این مراسم با اشاره به فعالیت شناورهای صید کیلکا در انزلی گفت: وجود مراکز فرآوری ماهیان می‌تواند مکمل فرآیند صید و صیادی شهرستان باشد. 

قاسم روحانی‌فر تصریح کرد: لازم است تا واحدهای تولیدی از این دست حجم کار خود را توسعه داده و تنوع ببخشند. وی متذکر شد: بی‌شک اهمیت اشتغالزایی ایجاب می‌کند تا تمامی مسئولان در حد توان و ضوابط قانونی از مراکز تولیدی حمایت کنند.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان انزلی نیز در این مراسم گفت: تحقق امنیت غذایی با رشد و گسترش مراکز تولیدی و فرآوری محصولات متنوع غذایی ممکن می‌شود. دکتر نوید صفرزاده تاکید کرد: در سایه الطاف الهی کشور ما از موقعیت مناسبی به لحاظ استانداردهای دامپزشکی برخوردار است به گونه‌ای که امروز ایران اسلامی در زمینه بیماری طاعون گاوی، جزو کشورهای پاک دنیا در سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است.

وی با اشاره به موقعیت بندر انزلی افزود: این شهرستان در تولید طیور صنعتی و بومی، آبزیان و صنایع بسته‌بندی از سطح بالای بهداشتی برخوردار است بگونه‌ای که بسیاری از محصولات تولیدکنندگان به‌دلیل مطلوبیت به خارج استان و کشورهای همجوار صادر می‌شود.

مدیر تولید این واحد صنعتی نیز در سخنانی پیرامون واحد فرآوری مکانیزه کلیکا ماهیان گفت: این بخش با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد ریال به این مجموعه افزوده شده است. مهدی حسین‌آبادی افزود: این واحد صنعتی 180 نفر نیرو دارد و میزان تولید کنسرو ماهی آن یک‌هزار و 500 تن در سال و میزان تولید کنسرو غیرگوشتی آن نیز 600 تن در سال است، همچنین مقدار تولید کنسروهای غذایی آن 600 تن در سال است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در واحدهای صنعتی غذایی وجود قوانین موازی نهادهای نظارتی است مثلا گهگاه مقرراتی از سوی استاندارد به ما ابلاغ می‌شود که مورد تایید معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان نیست و درنهایت زیان این مغایرت‌های دستورالعملی، متوجه واحد تولیدی می‌شود که بنظر می‌رسد تلفیق دستگاه نظارتی و تجمیع قانون‌ها به‌صورت دستورالعمل‌های واحد بتواند این معضل را حل کند.

شهرستان بندر انزلی در 40 کیلومتری شمال غرب مرکز استان گیلان از مراکز مهم صید و صیادی در شمال کشور است. از ابتدای سال‌جاری تاکنون شش‌هزار و 259 تن کیلکا توسط 260 صیاد فعال بر روی 26 فروند شناور کیلکاگیر موجود در گیلان صید شده است که 10درصد به مصرف خوراک انسانی و 90 درصد برای تولید خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد.