هنر بسته بندی / بین الملل: یک تحقیق جدید نشان داده که بیش از ۳۶۰۰ ماده شیمیایی مصنوعی مرتبط با مواد در تماس با غذا در بدن انسان‌ها یافت شده‌اند که ۸۰ مورد از آن‌ها بسیار نگران‌کننده هستند. محققان بریتانیایی خواهان شفافیت بیشتر در تولید پلاستیک و بسته‌بندی مواد غذایی و همچنین وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای استفاده از جایگزین‌های ایمن‌تر هستند.

مطالعه‌ای که توسط Deep Science Ventures و با حمایت مالی بنیاد گرانتهام انجام شده، نشان می‌دهد که مواد شیمیایی PFAS (مواد پایدار با خاصیت ضد چربی و آب) در بدن تمام افراد آزمایش‌شده وجود دارد. این تحقیق تاکید می‌کند که چارچوب‌های نظارتی فعلی قدیمی هستند و خطرات دُز پایین این مواد را نادیده می‌گیرند.

تهدیدی مانند تغییرات اقلیمی

سمیت ناشی از این مواد شیمیایی — مانند آن‌هایی که در بسته‌بندی‌های پلاستیکی یافت می‌شوند — تهدیدی بزرگ برای بقا و سلامت انسان‌هاست، همانند بحران اقلیم.

PFAS و خطرات آن

  • PFAS در بسته‌بندی‌های ضدچربی مواد غذایی به‌کار می‌رود.
  • PFOA، یکی از انواع PFAS، با تاخیر در بارداری و کاهش تعداد اسپرم‌ها مرتبط است.
  • در کودکان، سطح بالای PFAS با احتمال بیشتر ابتلا به ADHD مرتبط است.
  • PFAS همچنین با افزایش خطر بیماری تیروئید در ارتباط است.

راه‌های قرار گرفتن در معرض مواد سمی

  • این مواد از طریق آب بطری‌شده، میوه‌ها، سبزیجات، غذاهای دریایی و بسته‌بندی‌ها وارد بدن می‌شوند.
  • حتی افزودنی‌های موجود در پلاستیک‌های زیست‌تخریب‌پذیر نیز می‌توانند مضر باشند.
  • مواد میکروپلاستیکی ممکن است باعث استرس اکسیداتیو، سرطان، بیماری‌های عصبی، و اختلالات هورمونی شوند.
  • فتالات‌ها که برای انعطاف‌پذیر کردن پلاستیک‌ها استفاده می‌شوند، می‌توانند وارد غذا شده و سلامت را تهدید کنند.

هنر بسته بندی از کارشناسان دعوت می کند تا در این خصوص نظرات خود را اعلام نمایند.