هنر بسته بندی / فناوری: دانشمندان و استارتاپ‌هایی در سراسر جهان، از جمله در تایلند و هند، بسته‌بندی‌های تجزیه‌پذیری از قارچ تولید کرده‌اند، به‌ویژه با استفاده از “مایسلیوم” (ساختارریشه‌مانند قارچ‌ها). به گزارش Food Infotech، این ماده را می‌توان تنها در مدت ۵ تا ۱۵ روز با استفاده از ضایعات کشاورزی مانند پوست بلال یا خاک‌اره پرورش داد. پس از استفاده، بسته‌بندی‌های ساخته‌شده از آن بسته به شرایط محیطی، در عرض ۳۰ تا ۹۰ روز به‌طور طبیعی تجزیه می‌شوند.

این فرایند، کم‌مصرف از نظر انرژی و کاملا قابل کمپوست شدن است. مایسلیوم، مواد زائد را به یک ساختار مستحکم و سبک متصل می‌کند که می‌توان آن را به اشکال مختلف قالب‌گیری کرد؛ مناسب برای ظروف غذایی، عایق‌بندی در حمل‌ونقل یا بسته‌بندی‌های محافظتی. برخلاف فوم پلی‌استایرن (استایروفوم)، هیچ‌گونه باقی‌مانده‌ی سمی از خود به جا نمی‌گذارد و تولید آن گازهای گلخانه‌ای بسیار کمتری منتشر می‌کند.

این نوآوری به‌عنوان جایگزینی پایدار برای پلاستیک‌های پایه‌نفتی، به‌ویژه در صنایعی مانند تحویل غذا و تجارت الکترونیک، در حال محبوب شدن است. به گفته King Wildlife، بسته‌بندی قارچی به‌خوبی با مدل اقتصاد چرخشی سازگار است؛ جایی که زباله به یک منبع تبدیل می‌شود و مواد دوباره به‌طور ایمن به طبیعت بازمی‌گردند.