قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ویستا پلاست:

تولید قالب های جدید برای ماندگاری بیشتر محصولات غذایی

بهترین راهکار برای برون‌رفت از رکود اقتصادی فعلی صادرات است

 

تولید قالب های جدید, بازاریابی و فروش محصولات IML, بسته‌بندی,  ویستا پلاست, صادرات ظروف IML, جمشیدی به‌عنوان قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ویستا پلاست, ظروف پلاستیک, چاپ درون قالب,  فرآیند تزریق پلاستیک, گرانول بهداشتی پلی‌پروپیلن, لیبل‌, پوشش پلاستیکی بسته‌بندی, تولید‌کنندگان لبنیات, صنایع غذایی, سیل,

 هنر بسته بندی: از سال 1385 وارد این صنعت شد و فعالیت خود را در زمینه بازاریابی و فروش محصولات IML شروع کرد. به گفته وی این صنعت به‌ دلیل نوپا بودن و همچنین عدم شناخت کافی اکثر تولید‌کنندگان به این نوع بسته‌بندی، سال‌های 85 تا 87 را با رکود سپری کرد تا حدی که مشکلات این صنعت آنها را از آن زمان به تبلیغات کارآمد و مناسبی به‌صورت جلسات حضوری برای معرفی این نوع ظروف با مدیران محترم صنایع غذایی کشور واداشته است.خرسند است که توانسته‌اند در شرکت ویستا پلاست در زمینه صادرات ظروف (IML) به کشورهای عربی و آسیای میانه نیز فعالیت‌های بسیار خوبی انجام دهند و با کاهش هزینه‌های تولید، زمینه صادرات محصولات ویستا را در خارج از کشور فراهم کنند. وی، نیاز مبرم کشور به این نوع بسته‌بندی به‌خصوص در زمینه صادرات را انگیزه‌ای برای تلاش و جدیت هر چه تمام تر در این صنعت می‌داند. متن زیر گفت‌وگوی ما با محمد باقرجمشیدی، قایم‌مقام مدیرعامل شرکت ویستا پلاست است که می‌خوانید:

 

لطفا خود را با ذکر مسوولیت معرفی فرمایید.

اینجانب جمشیدی به‌عنوان قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ویستا پلاست مشغول فعالیت هستم.

 فعالیت‌های شرکت درچه زمینه‌هایی است؟

فعالیت شرکت ویستا در زمینه تولید و فروش ظروف پلاستیک با جدیدترین تکنولوژی روزدنیا (چاپ درون قالب) است. از ورود این صنعت به کشور چند سالی بیشتر نمی‌گذرد اما در همین مدت کوتاه اثرات قابل توجه و چشمگیری در بسته‌بندی برخی از مواد غذایی، صنایع شیمیایی و رنگ‌سازی داشته که نتیجه ملموس آن برای تولید‌کنندگان در استفاده از این نوع بسته‌بندی، موجبات افزایش سطح فروش و از طرف دیگراستقبال مصرف‌کنندگان از عرضه محصولات با این نوع بسته‌بندی را فراهم کرده است. با توجه به نوپا بودن این صنعت در ایران لازم می‌دانم درخصوص فرآیند تولید این نوع بسته‌بندی توضیح مختصری به مخاطبان محترم ارایه کنم.

فرآیند تولید قطعات به روش چاپ درون قالب فناوری نوینی است که از ترکیب دانش روبوتیک، اتوماسیون و تکنولوژی تولید پلاستیک به روش تزریق به دست آمده است.دراین روش فرآیند تزریق پلاستیک با دیواره‌های نازک صورت می‌گیرد که به دلیل صرفه جویی در مصرف مواد اولیه در راستای حفظ محیط‌زیست انجام می‌شود و از سویی دیگر همزمان با تولید ظرف، فرآیند لیبل‌گذاری درون قالب توسط روبوت انجام می‌گیرد، به‌طوری‌که تولید قطعات پلاستیکی با چاپ، بدون هیچگونه محدودیت در تنوع رنگ، نوشته و تصویر همزمان صورت می‌پذیرد.

درفرآیند تزریق، مواد اولیه پلاستیک (گرانول بهداشتی پلی‌پروپیلن) به صورت مذاب درآمده و با فشار، داخل محفظه قالب، تزریق می‌شود. نکته قابل توجه در این صنعت این است که به‌دلیل نازک بودن دیواره‌های محصول، صرفا باید از مواد اولیه نو، با خلوص بالا و مرغوب استفاده شود.لیبل‌های به کاررفته در تولیدات این صنعت از جنس خود محصول (پلی‌پروپیلن) است که توسط بازوی اتوماتیک روبوت، داخل قالب جای‌گذاری می‌شوند. به هنگام تزریق با توجه به دمای بالای مذاب و همخوانی جنس لیبل و مواد اولیه، این دو با هم به صورت یک لایه ذوب و ممزوج شده و یک جزء واحد را تشکیل می‌دهند.

درنهایت بازوی دوم روبوت، قطعات تولید شده را از درون قالب تحویل گرفته و در محل مناسب چیدمان و انبارش می‌کند. این قسمت از فرآیند با عث می‌شود که محصولات تولید شده قبل از هر گونه آلودگی محیطی و انسانی در کارتن‌های مناسب با پوشش پلاستیکی بسته‌بندی و به منابع مصرف عرضه شوند.

 درباره آخرین محصول ارایه شده توسط شرکت توضیحاتی بفرمایید.

شرکت ویستا به‌عنوان یکی از تولید‌کنندگان بزرگ ظروف پلاستیکی سعی کرده با استفاده از مدیران و کارشناسان بسیار مجرب در این صنعت و شناخت درست از نیاز بازار و تولید‌کنندگان صنایع غذایی و بهداشتی، اقدام به انتخاب و ساخت قالب‌های متنوع و راه‌اندازی خطوط تولید ظروف با چاپ نماید. در همین راستا این شرکت چندین قالب در اوزان مختلف در خصوص بسته‌بندی انواع محصولات غذایی با قابلیت سیل برای محصولاتی که نیاز به ماندگاری طولانی قفل پلمپ دارند به سبد محصولات خود اضافه کرده است که این قالب‌ها می‌توانند کمک شایانی به تولید‌کنندگان لبنیات و بستنی، صنایع غذایی، فرآورده‌های کنجدی، فرآورده‌های گوشتی، بهداشتی، خشکبار و… ارایه کند.

 جدی‌ترین مسایل پیش روی تولید یا تجارت شما چیست؟

به دلیل تخصصی بودن این صنعت و همچنین نوپا بودن آن در کشور ما، کمبود نیروی انسانی متخصص در این بخش، گرانی مواد اولیه مصرفی با خلوص بالا، وابستگی این صنعت به کشورهای تولید‌کننده قالب، روبوت و لیبل مصرفی در چاپ ظروف از مهم‌ترین چالش‌های موجود در این صنعت است. در بعد دیگر عدم حمایت جدی و واقعی موسسات مالی و بانک‌ها از تولید‌کنندگان این بخش، متاسفانه رشد این صنعت را در کشور ما با کندی و یا توقف مواجه کرده است، در صورتی که رشد صنعت بسته‌بندی IML فعال شدن بخش صادرات را به همراه خواهد داشت و درنهایت موجب شکوفایی اقتصاد کشور می‌شود. بسته‌بندی خوب و زیبا یکی از نقیصه‌های بزرگ در کشور ماست. شرکت ویستا گام‌های بزرگ و موثری در این حوزه برداشته و به تولید‌کنندگان بزرگی در زمینه صادرات محصولات کمک کرده است.

 آیا پیشنهادی برای بهبود اوضاع کسب‌وکار در صنعت بسته‌بندی دارید؟

پیشنهاد من این است که صنعت بسته‌بندی با شناخت کافی و درست از نیاز بازار اقدام به سرمایه‌گذاری در این صنعت کند به‌خصوص این حساسیت در تولید ظروف پلاستیک با تکنولوژی IML بیشتر نمایان است. عدم درک صحیح از نیاز بازار، برخی از تولید‌کنندگان ظروف در این صنعت را با چالش بزرگ در زمینه فروش و هدررفت بازدهی سرمایه مواجه کرده است. سرمایه‌گذاران در این بخش با ورود به تکنولوژی روز دنیا و ارایه خدمات مناسب به مشتریان از نظر کمی و کیفی می‌توانند به رشد این صنعت در صحنه داخلی و خارجی کمک شایسته‌ای کنند.

 به نظر شما در حال حاضر صادرات چگونه می‌تواند به وضعیت اقتصادی شرکت‌ها کمک کند؟

صادرات باعث خارج شدن کشور و تولید از رکود اقتصادی و همچنین موجب افزایش راندمان کاری و قابل رقابت شدن محصولات داخلی از لحاظ کیفی و کمی با محصولات وارداتی می‌شود.

 بهترین راهکار برای برون‌رفت از رکود اقتصادی فعلی چیست؟

بهترین راه‌حلی است که می‌تواند تولید‌کنندگان را از رکود خارج کند صادرات است، زیرا علاوه بر حضور در بازارهای بین‌المللی و ارتقای کیفیت، افزایش سود تولیدکننده را به دنبال داشته و از همه مهم‌تر، مشکلات نوسان بازار را نیز مرتفع می‌کند.کاهش هزینه‌های اضافی و قیمت تمام‌شده تولید را می‌توان راهکاری دیگر برای برون‌رفت از رکود اقتصادی دانست به‌طوری که می‌توان با کاهش قیمت تمام شده و همچنین افزایش تولید، مسیر ورود به بازارهای جهانی را هموار کرد.

 وضعیت فعلی صنعت بسته‌بندی ایران در مقایسه با کشورهایی همچون چین یا ترکیه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

کشور ما با دارا بودن تولید‌کنندگان توانا و محصولات با کیفیت متاسفانه درمقایسه با کشورهای نامبرده از نظر بسته‌بندی نتوانسته مسیر مناسبی را دنبال کند، به نظر می‌رسد هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به سطح بسته‌بندی کشورهایی مثل چین و ترکیه وجود دارد.خوشبختانه صنعت IML با توانمندی‌هایی که دارد در جهت رفع این فاصله به یاری تولیدکنندگان شتافته تا بتوانند محصولات با کیفیت خود را با بسته‌بندی زیبا و رقابتی در صحنه داخلی و بین‌المللی عرضه نمایند.

متاسفانه در کشور ما به‌دلیل عدم توجه به بسته‌بندی مناسب و زیبا در بعد صادرات بسیاری از محصولات با ارزش ما نتوانسته‌اند جایگاه واقعی خود را در میان سایر کشورهای رقیب باز کنند و در بسیاری موارد به‌دلیل بسته‌بندی نا مناسب، صادرات محصولات علی‌رغم کیفیت بالا با شکست، ضرر و زیان هنگفت مواجه شده است. خوشبختانه ظروف تولید شده در شرکت ویستا این قابلیت بزرگ را برای تولید‌کنندگان کشور فراهم آورده تا بتوانند با افتخار جای خالی محصولات ایرانی را در ویترین‌های بین‌المللی پر نمایند.

 با توجه به توافق هسته‌ای و برداشتن تحریم‌ها در آینده نزدیک، دورنمای تولید در این بخش را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

رفع تحریم اثر مثبت و بزرگی برای این بخش از تولید به همراه خواهد داشت. به ویژه در بحث صادرات، محصولات تولیدی با ریسک و هزینه کمتری می‌توانند در بازارهای هدف ورود جدی داشته باشند. از طرف دیگر در توسعه تجهیزات تاثیر‌گذار خواهد بود. ما برای توسعه فعالیت نیاز به همکاری با تولید‌کنندگان مرتبط با این صنعت داریم. با برداشته شدن تحریم‌ها این مسیر قطعا هموار خواهد شد.

کشورهای طراز اول دارای این تکنولوژی مورد استقبال قرارخواهند گرفت و واردات از کشورهای دارای محصولات درجه دو و سه جایگاهی نخواهند داشت. رفع تحریم‌ها همچنین این امکان و تمایل را به وجود می‌آورد که با توجه به گرانی این صنعت، سرمایه‌گذاران خارجی در این حوزه بتوانند اقدام به سرمایه‌گذاری کرده و در رشد صنعت بسته‌بندی در کشورمان موفق عمل کنند.

 نتیجه مثبت در مذاکرات هسته‌ای منجر به توسعه بازارهای هدف برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان و در نهایت خداحافظی با تجهیزات و بازار کشورهایی مثل چین خواهد شد. ورود سرمایه‌گذاران اروپایی به کشورمان می‌تواند حضور ایران در بازارهای جهانی را پویاتر از گذشته به همراه داشته باشد. در نتیجه آینده بازار را درصنعت IML پس از رفع تحریم‌ها بسیار موفق و کارآمد پیش‌بینی می‌کنم.