هنر بسته بندی: شرکت سازه های آلومینیومی رادبه (سالورا)، در سال 1389 با هدف تولید انواع فرآورده های فویل آلومینیوم در اشکال مختلف هندسی با چاپ های متفاوت و نیز انواع واشر سیل های القایی برای مصارف شرکت های تولید کننده فرآورده های شیمیایی و نفتی، انواع سموم کشاورزی، روغن های خوراکی، محصولات آرایشی و… تاسیس شد.در این زمینه گفت و گویی را با سارا دمیرچی لو ، مسوول فروش شرکت داشته ایم که در ادامه می خوانید:

 

 

 

لطفا خود را با ذکر مسوولیت معرفی فرمایید؟

 اینجانب سارا دمیرچی لو ، مسوول فروش شرکت سازه های آلومینیومی رادبه (سالورا) هستم.

  فعالیت های شرکت در چه زمینه ای است؟

 شرکت سازه های آلومینیومی رادبه (سالورا)، در سال 1389 با هدف تولید انواع فرآورده های فویل آلومینیوم در بخش خصوصی بنیان گذاری شد. این شرکت تولید کننده انواع فرآورده های فویل آلومینیومی به صورت الف- انواع فویل های آلومینیوم در اشکال مختلف هندسی با چاپ های متفاوت برای ظروف غذایی و لبنی… و نیز انواع واشر سیل های القایی برای مصارف شرکت های تولید کننده فرآورده های شیمیایی و نفتی، انواع سموم کشاورزی، انواع روغن های خوراکی، انواع روغن موتور، روغن ترمز، روغن های صنعتی و انواع محصولات آرایشی و… است. سالورا نخستین و تنها شرکت ایرانی با توان تولید سیل القایی با ضخامت یک میلی متر است. محصولات این  شرکت با ضخامت های مختلف، مناسب برای استفاده در دستگاه های ودگذار مورد استفاده در کارخانه های تولید کننده محصولات کشاورزی، آرایشی و بهداشتی و غذایی و نفتی و …. است. علاوه بر این،  محصولات این شرکت به صورت بسته بندی سورت شده تیوبی ( Sorting) به مشتریان ارایه می شود که در کنار سهولت امر بسته بندی، صرفه جویی اقتصادی نیز برای مشتریان محترم به همراه خواهد داشت. لازم به توضیح است که در مرحله ای از فرآیند سیل القایی، لايه پليمری بر اثر ذوب شدن باعث چسبیدن فویل به دهانه بطری می شود و اگر درب ظرف را باز کنيم، مقوای کاغذی يا فوم داخل درب قرار گرفته و فويل آلومينيومی به دهانه ظرف چسبيده است. برخی محصولات شرکت های تولیدکننده سیل القایی به گونه ای است که فوم مورد استفاده در واشر آنها تحمل دمای بالا را نداشته و پس از سیل کردن فوم به آلومینیوم می چسبد و یا اینکه می سوزد، در نتیجه ناقص شده و درزبندی و یا پلمب مناسبی را نمی دهد. شرکت تولیدی سالورا با به کارگیری تحقیقات گسترده موفق به استفاده از مواد اولیه مناسب بین المللی با کیفیت بسیار بالا شده که نه تنها مشکلات مطرح شده را ندارد بلکه درزبندی کاملی برای محصولات ارایه می دهد.

 شرکت سالورا به عنوان یکی از مهمترین تولید کنندگان فویل های آلومینیومی در ایران، به تولید این محصول، برای مصارف مختلف و به خصوص مصارف بسته بندی می پردازد. در واقع شرکت سالورا با آگاهی از تکنولوژی روز دنیا و در اختیار داشتن دستگاه های پیشرفته، قادر به تولید فویل در سایز های مختلف، اشکال هندسی متفاوت و با کیفت بسیار بالا است. همین طور این شرکت قادر است فویل های آلومینیومی را با چاپ های مختلف مطابق میل مشتریان محترم به صورت چاپ لوگو در وسط درب محصول، یا چاپ رگباری و یا هولوگرام ارایه کند. لازم به توضیح است که در حال حاضر شرکت سالورا قادر به تولید بیش از یک میلیون  قطعه فویل آلومینیومی و پانصد هزار قطعه سیل القایی در روز است.

 در باره آخرین محصول ارایه شده توسط شرکت، توضیحاتی بفرمایید.

 در راستای اجرای سیاست های شرکت، نیروهای مجرب و توانمندمان موفق به ارایه سیل های القایی تک لایه برای آب بندی ظروف PET و PP و… به صورت Easy Open و Not Easy Open ،حاوی محصولات خشک و برخی محصولات مایع شده اند.همچنین در زمینه فویل آلومینیومی نیز محصولاتی برای مصارف دیگر به بازار ارایه شده که هرکدام این محصولات با برخورداری از کیفیت بالا، گامی مثبت برای تامین نیاز روز جامعه است.

  جدی ترین مسایل پیش روی تولید یا تجارت شما چیست؟

 متاسفانه موانع جدی بر سر راه سالورا مانند سایر تولیدکنندگان در زمینه های مختلف به طور فراگیر موجود است. عواملی که نه تنها بر شرایط یک شرکت تولیدی، بلکه به نوبه خود در واردات و صادرات یک کشور و در نتیجه اقتصاد ملی تاثیر بسزایی دارد.

 از جمله موانع بسیار مهم بر سر راه تولیدکنندگان تعرفه پایین واردات محصولات تولیدی شرکت ها است. متاسفانه تعرفه پایین واردات راه را برای افراد واسطه و سودجویان هموار می کند، به طوریکه این افراد مصرف کنندگان را گمراه و از این رو ضربه ای خطرناک به پیکره تولید کشور وارد می کنند. از سوی دیگر تاثیر منفی مستقیم در اقتصاد کشور، خروج ارز کشور و حتی اشتغال زایی دارند.

 دیگر مانع موجود در صنعت بسته بندی و به خصوص تولید کردن سیل های القایی، عدم وجود تسهیلات بانکی مناسب است. در صورت اعطای تسهیلات مناسب، امکان گسترش زمینه فعالیت، در نتیجه بهبود وضعیت اقتصادی و همگام با آن افرایش فرصت های شغلی و جلوگیری از وابستگی به کشور های بیگانه مطرح می شود.

 مشکل مهم دیگر که پیش روی بسیاری از تجار و تولید کنندکان است بحث تحریم و شرایط موجود است که امکان دستیابی به مواد اولیه مرغوب و امور بانکی بین المللی برای انجام امور تجاری و واردات و صادرات را بسیار دشوار و راهی برای ورود افراد واسطه ایجاد کرده است.متاسفانه مسایل مطرح شده فقط بخشی از مشکلات موجود در عرصه تولید است که امید است با عنایت الهی و توجه مسوولان اقدامات لازم برای غلبه بر آنها و هموار کردن راه تولید صورت گیرد.

  آیا پیشنهادی برای بهبود اوضاع کسب و کار در صنعت بسته بندی دارید؟

 با توجه به موانع موجود در کسب و کارهای مرتبط با صنعت بسته بندی راهکارهای متفاوتی پیش رو است. البته باید اعتراف کرد علی رغم اینکه صنعت بسته بندی در کشور در حال پیشرفت است همچنان خلاءهایی وجود دارد.

 در صورتی که مسوولان با اتخاذ سیاست هایی مانند افزایش تعرفه گمرکی برخی محصولات مرتبط از ورود محصولات بسته بندی خارجی و اشباع بازار داخلی از این محصولات  جلوگیری کنند، راه پیشرفت شرکت های تولید کننده داخلی، بسط و گسترش اآنها هموارتر شده، در نتیجه ایجاد فرصت های شغلی بیشتر و از همه مهمتر از رکود اقتصادی کشور جلوگیری خواهد شد. نکته حایز اهمیت این است که تحقیقات نقش مهمی در کاهش فاصله بین تولیدات داخلی و بین المللی خواهند داشت که با دست به دست هم دادن محقیقن دانشگاهی و صنعتگران و همینطور توجه مسوولان، نه تنها می توان به تکنولوژی روز دنیا دست یافت ، بلکه قادر به رقابت با شرکت ها و برندهای مطرح بین المللی خواهیم بود. همچنین، ارایه تسهیلات اقتصادی با شرایط مناسب به تولید کنندگان داخلی می تواند نقش موثری در گسترش و پیشرفت این صنعت داشته باشد.

  به نظر شما در حال حاضر صادرات چگونه می تواند به وضعیت اقتصادی شرکت ها کمک کند؟

 صادرات نه تنها در شرایط کنونی که در هر شرایط اقتصادی می تواند نقش موثری در بهبود اوضاع اقتصادی داشته باشد، زیرا همانطور که واردات می تواند با خارج کردن ارز کشور به اقتصاد لطمه وارد کند صادرات قادر است یکی از عوامل موثر در ورود ارز به بازار داخلی، جلوگیری از رکود بازار و در شرایط کنونی با تحریم های موجود راهی علیه تحریم باشد. از همه مهمتر این که صادرات کالا به دلیل اینکه امکان رقابت با سایر برندهای بین المللی را فراهم می کند می تواند نقش موثری در افزایش کیفیت محصولات، ایجاد زمینه تسخیر بازارهای بین المللی و بهبود اوضاع اقتصادی داشته باشد.

  بهترین راه کار برای برون رفت از رکود اقتصادی فعلی چیست؟

 *افزایش تلاش و کوشش افراد در حوزه تولید همراه با به کارگیری تحقیقات گسترده در تمام زمینه ها، به عبارتی تلاش همه جانبه به طور یقین در بهبود اوضاع اقتصادی موثر خواهد بود.

 *حمایت همه جانبه دولتمردان از تولیدکنندگان داخلی انجام پذیرد.

 *تولید کنندگان تا حد امکان کیفیت کالای خود را افزایش دهند و این موضوع را به مشتریان خود اعلام کنند.

 * در زمینه پایه تولید ، تحقیقات صورت گیرد.

 *در صورتی که کالای ایرانی نامطلوب خریداری کردیم به تولید کننده اعلام کنیم و از او بخواهیم کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد و نسبت به بی کیفیتی کالاخوب بی تفاوت نباشیم.

 وضعیت فعلی صنعت بسته بندی ایران در مقایسه با کشورهایی همچون چین یا ترکیه را چگونه ارزیابی می کنید؟

 پرواضح است که چین و ترکیه هر دو فعالیت گسترده ای در تولید محصولات بسته بندی با کیفیت های مختلف و برندهای متفاوت دارند. بسته بندی ایران به دلیل وجود نیروهای متعهد و مجرب داخلی پیشرفت چشمگیری نسبت به گذشته داشته است اما کاهش تفاوت بین محصولات داخلی با محصولات این دو کشور نیازمند تلاش مجدانه فعالان این بخش ها و سیاست گذاری های کارا می باشد که امید می رود با دست به دست هم دادن صنعت و دانشگاه، صنعت بسته بندی کشورمان آینده روشنی داشته باشد.

  عملکرد شرکت در سال گذشته را چگونه ارزیابی می کنید؟ لطفا به طور کامل توضیح دهید.

 به لطف الهی سالورا تا کنون توانسته است به بخش کثیری از اهداف و سیاست های تعیین شده دست یابد. به این معنا که این شرکت با ارایه محصول و تامین تعداد زیادی از تولید کنندکان مواد غذایی و صنعتی داخلی و ارایه محصولات جدید با قیمت های رقابتی توانسته است رهبری بازار و عنوان برند برتر سیل القایی در بازار را حفظ کند. علاوه بر این ،با شرکت مستمر و فعال در نمایشگاه های معتبر و مطرح بین المللی گامی بزرگ و موثر در راستای معرفی محصول به مصرف کنندگان بین المللی برداشته است. همچنین با افزایش تولید روزانه محصول و ارتقای فناوری مجموعه موفق به عرضه محصولات جدید و باکیفیت قابل توجه به بازار شده و به جرات می توان گفت در عرضه محصولات جدید در کشور در این صنعت از پیشتازان است. همین طور، همگام با  افزایش تولید روزانه محصول و گسترش خط تولید اقدام به استخدام نیروهای مجرب کرده که خود گامی مثبت در افزایش فرصتهای شغلی در کشور است.

  با توجه به توافق احتمالی هسته ای و برداشتن تحریم ها در سال جاری، دورنمای تولید در این بخش را چگونه پیش بینی می کنید؟

 با توجه به مشکلات مطرح شده، برداشتن تحریم ها تا حد قابل توجهی راه را بر سود جویان و افراد واسطه خواهد بست. در حال حاضر بودجه زیادی برای انجام خریدهای بین المللی به واسطه ها داده می شود و یا برخی مواد اولیه بسیار مرغوب به دلیل تحریم ها شرکت های ایرانی فروخته نمی شود. برداشتن تحریم ها  می تواند امکان ایجاد ارتباط با تولید کنندگان محصولات مرغوب و برندهای مشهور را فراهم کند که خود عامل تولید محصول باکیفت در کشور خواهد بود.