ایرنا: فرماندار رفسنجان گفت: با ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی در بسیاری محصولات از جمله میوه ها، زیره، زعفران و زرشک تحولی شگرف ایجاد شده اما پسته هنوز به صورت فله عرضه می شود و اتفاق خوشایندی در این حوزه روی نداده است.

 

بسته بندی پسته,  صنایع تبدیلی و بسته بندی, زعفران, کارگاه های بسته بندی پسته, صنعت بسته بندی پسته, صنعت بسته بندی, جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان,

حمید ملانوری در نشست ستاد پسته که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد افزود: اگر کارگاه های بسته بندی پسته ایجاد شود و برای همه مصارف، بسته بندی های خاص صورت گیرد هم موجب ایجاد و حفظ برند و اشتغالزایی می شود و هم ارزش افزوده خواهد داشت.
وی تصریح کرد: ایجاد صنعت بسته بندی پسته در رفسنجان 40 درصد ارزش افزوده خواهد داشت ضمن اینکه این محصول در سبد خانوار هم جای می گیرد و همگان می توانند آن را مصرف کنند.فرماندار رفسنجان گفت: در این حوزه بایستی بخش خصوصی وارد شود و حمایت های لازم نیز صورت می گیرد.
وی افزود: کشاورزان منطقه کویر، آب را به صورت مجازی و هزینه بالا تامین و برای حفظ باغاتی که برخی از آنها محصولی ندارند استفاده می کنند اما برای ایجاد تنوع و بکارگیری شیوه های نو به منظور مصرف پسته توسط اقشار مختلف تلاش نشده است.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هم گفت: امسال از 28 مرداد تا 5 شهریور از 500 هکتار باغ پسته در رفسنجان مغز سبز و کال برداشت و برداشت رسمی پسته در رفسنجان از 15 شهریور ماه تا اول آبان ماه به میزان یکصد هزار تن پسته تر معادل 34 هزار تن پسته خشک انجام شد.
رضا بمانی افزود: برداشت پسته در رفسنجان توسط 500 هزار نفر روز کارگر بومی و غیر بومی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه امسال 28 هزار هکتار از باغات پسته رفسنجان بیمه شدند اظهار کرد: این باغات شامل گزینه های یک و دو بودند یعنی بخشی از این زمین ها در هر هکتار 500 کیلوگرم و برخی دیگر در هر هکتار 800 کیلوگرم محصول پسته تولید شده است.نماینده اتاق بازرگانی کرمان در دفتر بازرگانی رفسنجان هم گفت: امسال دو هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات به صادرکنندگان و تجار استان کرمان برای صادرات محصول پسته ارایه می شود.
عباس عسجدی افزود: 20 نفر از صادرکنندگان در شهرستانهای انار و رفسنجان در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام کردند که 16 نفر موفق به تکمیل مدارک خود شدند.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات به هر فرد از سه میلیارد ریال تا سقف 30 میلیارد ریال ارائه می شود تصریح کرد: مبلغ این تسهیلات به اندازه 50 درصد صادرات محصول پسته پارسال است.وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات با سود 18 درصد با بازپرداخت دوره یک سال خواهد بود. عسجدی همچنین گفت: بسته بندی پسته نیاز به مطالعه بازارهای هدف دارد.

http://www.irna.ir