مهر: رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت : با توجه به ارزش افزوده محصول فرآوری شده پیاز در بازارهای داخلی و خارجی، روشی نوین برای فرآوری و بسته‌بندی خلال پیاز سرخ کرده ابداع شد.

حسن منیری‌فر در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: این طرح تحقیقاتی، روش فرآوری پیاز از طریق تهیه خلال پیاز سرخ شده مورد بررسی قرار گرفته و نتایج حاصله می‌تواند توان، میزان و همچنین کیفیت تولید مراکز فرآوری این محصول درکشور رابه نحو چشمگیری افزایش دهد.

وی با اشاره به این موضوع که براساس آزمایشات انجام شده، در طول دوره یکساله تحقیقاتی براساس پارامترهای رطوبت، عدد پراکسید، تعداد میکروب‌های رشد کرده و نتایج حاصل از تست پانل، تاریخ انقضای 6 ماهه آمده است افزود: با توجه به شیوه‌های جدید زندگی در شهرها، تقاضا برای این محصول در کشور رو به افزایش بوده و در کنار آن، بسیاری از کشورهای دیگر نیز خواستار آن هستند.

منیری فر، همچنین از آمادگی این مرکز تحقیقاتی برای انتقال دانش فنی تولید و بسته‌بندی این محصول برای مراکز تولیدی را اعلام کرد.

گفتنی است پیاز یکی از قدیمی‌ترین گیاهان شناخته شده در جهان و ایران بوده و بر اساس تحقیقات انجام یافته، کشور ایران و افغانستان خاستگاه اصلی این گیاه خوراکی معرفی شده است.

این گیاه، از نظر ارزش غذایی، با دارا بودن ویتامین‌ها و قندهای موجود در آن به ویژه ویتامین «ث» همچنین مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای ارزش غذایی بالایی است. از دیگر سو، این ماده غذایی به دلیل دارا بودن مواد آنتی بیوتیک، برای ایجاد مصونیت و امنیت سیستم دفاعی بدن، بسیار کارآمد تشخیص داده شده و توسط بسیاری از پزشکان، استفاده مستمر از آن به‌عنوان «گیاه-دارو» به افراد در سنین مختلف توصیه می‌شود.

استان آذربایجان شرقی، یکی از قطب‌های مهم تولید پیاز خوراکی در کشور محسوب می‌شود. در سال گذشته، این استان 235 هزارویکصدو 75 تن پیاز تولید کرده است . طبق آمارهای موجود، تولید این محصول در کشور، به بیش از یک میلیون و 600 و 69 هزار تن بالغ می‌گردد. 11 درصد اراضی زیر کشت پیاز کشور در آذربایجان شرقی قرار داشته و این استان از نظر تولید پیاز، 13 درصد تولید کشور را در اختیار دارد.

یکی از مشکلات عمده تولید‌کنندگان این محصول در طی سالیان گذشته، عدم وجود امکان انبار نمودن صحیح آن، نوسانات قیمت در بازارهای مصرف و همچنین افزایش و کاهش ادواری این محصول و به تبع آن تغییرات متناوب قیمت آن بوده که گاه موجبات تضرر تولید‌کنندگان را فراهم کرده است