فارس: مسوول ترویج کشاورزی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کشور گفت: بسته‌بندی ساخته شده از نانو کامپوزیت‌ها موجب افزایش عمر مواد غذایی داخل بسته‌بندی می‌شود.

امیر دارستانی در همایش کاربرد فناوری نانو در کشاورزی که با حضور معاونان، مدیران، کارشناسان و فعالان بخش کشاورزی در حوزه‌های مرتبط صنایع کشاورزی و بسته‌بندی محصولات کشاورزی در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: صنایع بسته‌بندی کشور باید به سمتی حرکت کند که با استفاده از فناوری‌های جدید مانند نانو در راستای ارایه مواد غذایی تازه و سالم‌تر برای مردم باشد.

وی با اشاره به اهمیت و نقش فناوری نانو در بخش کشاورزی و امنیت غذایی خاطرنشان کرد: فناوری نانو با کمک ابزارهای جدید توانایی تغییر و متحول کردن در صنایع غذایی و کشاورزی را دارد و با استفاده از این ابزار می‌تواند در راستای تشخیص بیماری‌ها در کشاورزی، کشف سریع بیماری‌ها و افزایش توانایی گیاهان برای جذب مواد غذایی را داشته باشد.

مسوول ترویج کشاورزی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کشور همچنین استفاده از حسگرها و سیستم‌های رسانش هوشمند برای مبارزه با ویروس‌ها در صنایع محصولات کشاورزی را مهم دانست.دارستانی کیفیت رشد محصولات کشاورزی، تشخیص صحیح مشکلات بخش کشاورزی، کاهش هزینه‌ها، کاهش ضایعات کشاورزی، حداقل رسیدن محیط زیست را از جمله مزایای فناوری نانو در بخش کشاورزی دانست که می‌تواند تأثیر مهمی بر کشاورزی داشته باشد.

این مسوول با اشاره به اهمیت بسته‌بندی مواد غذایی و کاربردهای فناوری نانو در این خصوص عنوان کرد: فناوری نانو نقش مهمی در دستیابی به بسته‌بندی مواد غذایی با قابلیت‌های ایمنی، نگهداری بیشتر و در نهایت غذای سالم ایفا می‌کند.مسوول ترویج کشاورزی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو کشور هدف از بسته‌بندی مواد غذایی را جلوگیری از فساد باکتری‌ها، از دست نرفتن مواد مغذی و افزایش طول مدت زمان ماندگاری ذکر کرد.