ایرنا: رییس دانشکده پیراپزشکی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: سیستم های نظارتی جدی و قوی بر عرضه محصولات کشاورزی بسته بندی نشده بسیار ضعیف است و یا وجود ندارد.

دکتر محمدرضا مهراسبی با اشاره به اینکه نبود سیستم های نظارتی قوی در کشور موجب شده تولید محصولات کشاورزی و مسایل و مشکلات این بخش افزایش چشمگیری داشته باشد، افزود: هم اکنون محصولات متعدد و متنوعی که در مراکز و میادین میوه و تره بار عرضه می گردد نظارت های چندانی بر آنها اعمال نمی شود.

وی یادآوری کرد: این موضوع به نوبه خود موجب می شود آزمایش های انجام گرفته بر یک محصول کشاورزی به نتیجه ای مثبت و یا برعکس منتهی شود.مهراسبی، با بیان اینکه نبود آزمایشگاه های مرجع در استان ها برای انداره گیری سموم مورد استفاده در محصولات کشاورزی از معضلات مهم در این بخش به شمار می رود، افزود: تحقق این مهم می تواند استفاده از سموم مختلف در محصولات گوناگون کشاورزی را به میزان قابل توجهی بکاهد.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر انواع سموم کشاورزی بدون اعمال نظارت های لازم در کشور به فروش می رسد و حتی نوع قاچاق آن نیز در دسترس کشاورزان قرار می گیرد، بدون آنکه به عوارض متعدد آن توجه جدی شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: نظارت های جدی بر محصولات کشاورزی تنها بر عهده یک سازمان متولی و خاص مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیست و تجهیزات مورد نیاز و نیروی انسانی کار آمد نیز امری مهم و ضروری به نظر می رسد.

وی ابراز کرد: رویدادهای اخیر در مباحث مربوط به استفاده از سموم کشاورزی و تایید و تکذیبه های مربوط به آن بیشتر رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و این در حالی است که این مسائل به دولت ارتباطی ندارد.مهراسبی، عدم ارائه آموزش های لازم و کافی به کشاورزان را از دیگر علل بروز مسائل و مشکلات در استفاده از سموم محصولات کشاورزی ذکر کرد و گفت: این موضوع بیش از گذشته به بازنگری جدی نیاز دارد و تحقق آن نتیجه ای بهتری را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه در بررسی های انجام شده طی سال گذشته در 35 درصد نمونه های خیارهای گلخانه ای این استان سموم قارچ کش بالاتر از حد استانداردهای لازم گزارش شد، اظهار کرد: این موضوع بیانگر آن است که استفاده از سموم محصولات کشاورزی روند روبه رشدی را نشان می دهد.رییس دانشکده پیراپزشکی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه داستان دنباله دار انتشار بوی نامطبوع در شهر زنجان ادامه داد: منشا بوی نامطبوع این شهر مشخص شده اما تکذیب کردن این موضوع و بی توجهی دستگاه های متولی کاری از پیش نمی برد.

وی یادآوری کرد: شاید وارونگی هوا تا حدود زیادی انتشار بوی نامطبوع را کاهش دهد اما این داستان همچنان ادامه دار بوده و سلامتی شهروندان با تهدید مواجه می شود.مهراسبی خاطرنشان کرد: تعطیلی کارخانه های آلوده در این استان با توجه به نیاز رشد اقتصادی کشور نمی تواند راه حل خوبی باشد و باید مسوولان و متولیان امر این استان به فکر چاره جویی جدی تری باشند.

وی با اشاره به اینکه سیستم کشاورزی در کشور سنتی مدیریت می شود، گفت: بازگویی واقعیت ها به مردم شبهات و مشکلات احتمالی در این بخش را به حداقل کاهش می دهد.