ایسنا: به دلیل پایین بودن میزان مجوز افزایش قیمت فروش عسل، کارخانهداران و مراکز بستهبندی توانایی استفاده از عسل درجه یک ندارند لذا از عسل درجه سه برای بستهبندی استفاده کنند.
عفت رئیسی سرحدی مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران گفت: در حالیکه هزینههای تولید تا ۵۰ درصد در سالجاری افزایش یافته سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تنها اجازه افزایش ۱۰ درصدی قیمت عسل را داده است.
وی تصریح کرد: این امر باعث میشود کارخانهها و مراکز بستهبندی توانایی استفاده از عسل درجه یک و مرغوب را در بستهبندیهای خود نداشته باشند و از عسل درجه سه برای بستهبندی استفاده کنند.
رئیسی تاکید کرد: باید قیمت عسل به گونهای تعیین شود که کارخانهداران بتوانند عسل مرغوب برای بستهبندی تهیه کنند اما اکنون با توجه به افزایش ۱۰ درصدی قیمت کارخانهداران و مراکز بستهبندی راغب به خرید عسل درجه یک از زنبورداران نیستند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران قیمت تمامشده عسل درجه یک را ۱۵ هزار تومان عنوان و اظهار کرد: این محصول در بازار مصرف کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان به فروش میرسد.
وی همچنین با ابراز نگرانی از اینکه عسل ایرانی بهعنوان کالای باکیفیت باید از نوع مرغوب صادر شود و تحت نظارت باشد، گفت: در حال حاضر کیفیت عسل صادراتی که حیثیت ملی محسوب میشود، تحت نظارت و کنترل نیست.
رئیسی افزود: با توجه به اینکه تنوع اقلیمی و گیاهان دارویی زیادی داریم، عسل ایرانی بهعنوان محصول باکیفیت باید جایگاه خود را حفظ کند اما عسلهای صادراتی درجه یک نیستند که این امر باعث میشود جایگاه عسل ایران مخدوش شود.