فارس: عضو مجلس شورای اسلامی از لزوم خارج کردن حوزه بسته‌بندی از فیلترهای دشوار خبر داد و گفت: دیدار اهالی صنعت چاپ با رئیس‌جمهور عملیاتی خواهد شد.

جلسه هم‌اندیشی اعضای تعاونی چاپخانه‌داران تهران با حضور محسن بیگلری و امید کریمیان، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علی نیکو سخن رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، احمدرضا اعتماد مظاهری مدیر عامل تعاونی چاپخانه داران تهران، رضا رضایی یکی از پیشکسوتان صنعت چاپ کشور و جمعی از اهالی چاپ در سالن اجتماعات تعاونی چاپخانه‌داران تهران برگزار شد.

 بیگلری: لزوم خارج کردن حوزه بسته‌بندی از فیلترهای سخت

در ابتدای این مراسم محسن بیگلری عضو مجلس شورای اسلامی درباره فراکسیون چاپ در مجلس، بیان داشت: اعتماد راسخ دارم که آن که با چاپ و نشر سر و کار دارد، عالم بوده و عالم دوست هم است.

وی اضافه کرد: آشنایی بنده با دوستان از نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی امسال شروع شد به گونه‌ای که بنده با توجه به اینکه عضو کمیسیون صنایع و معادن هستم، بزرگواران صنعت چاپ ما را برای بازدید از این نمایشگاه دعوت کرده کردند که به دلیل علاقه‌مندی به چاپ در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی حضور یافتم.

بیگلری ادامه داد: رشته تحصیلی‌ام مهندسی مکانیک با گرایش چوب و کاغذ بوده است، به همین منظور کمابیش با مشکلات صنعت چاپ و چاپخانه‌داران آشنا هستم، به همین منظور با حضور در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران به این نتیجه رسیدیم که چگونه مشکلات اهالی صنعت چاپ مرتفع شود، مشکل صنعتی که همه صنایع به آن وابسته است.

وی افزود: صنعت چاپ همانند صنعت فولاد است یعنی اکثر صنایع به آن وابسته است به همین منظور باید گفت که هیچ صنعتی در دنیا وجود ندارد که به صنعت چاپ نیازمند نباشد.

عضو مجلس شورای اسلامی گفت: حدود 80 درصد کار اهالی صنعت چاپ، غیر از کتاب، مجله و روزنامه است یعنی بسته‌بندی است به همین منظور باید گفت که نباید اینقدر سخت از فیلتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رد شود، یعنی با دوستان به این نتیجه رسیدیم که باید از این مهم جدا شود به گونه‌ای دیگر اگر قرار است فیلترهای سفت و سختی که برای کتاب، مجلات و روزنامه‌ها وجود داشته و دارد برای جعبه پیتزا هم وجود داشته باشد، درست نیست.

وی اضافه کرد: برای حوزه بسته‌بندی معتقدیم که فیلترها باید در حد بررسی و نظارت یک کارشناس حراست باشد نه اینکه این همه سختگیری باشد، همچنین برای اینکه اقدامات صورت بگیرد به این نتیجه رسیدیم که به تشکیل فراکسیون چاپ بپردازیم.

دیدار اهالی صنعت چاپ با رئیس جمهور عملیاتی خواهد شد

بیگلری ادامه داد: معتقدیم با تشکیل فراکسیون چاپ، قطعاً نمایندگانی پشت این قضیه خواهند ماند و حامیان این صنعت خواهند شد، تا اگر بودجه این صنعت و طرح چاپی مورد بررسی قرار گرفت، اعضای محترم مجلس از آن حمایت کنند.

وی افزود: ما گفته‌ایم که خودمان را قانون‌مند کنیم، شما اهالی صنعت چاپ در نزد نمایندگان مجلس اجرتان بالا و با ارزش است، اما وقتی با وزیر ارشاد صحبت می‌کنید دیوارتان کوتاه است اما وقتی چند نماینده حامی و همراه شما باشند قطعاً شماها زودتر به نتیجه خواهید رسید و بیشتر مورد حمایت قرار می‌گیرید.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: 11 شهریور روز ملی صنعت چاپ شناخته شده است که معتقدم اهالی این صنعت باید با رئیس جمهور دیدار داشته باشند چراکه این مقام مسئول با هنرمندان که با حق و به جا است، جلسه برگزار می‌کنند اما چرا با ناشران این جلسه را نداشته باشد؟ دیدار با رئیس جمهور باعث شناخته شدن صنعت چاپ می‌شود.

وی اضافه کرد: ما آستین را بالا زده و به دوستان وعده دادیم، و بانی همین جلسه و تشکیل فراکسیون چاپ خواهیم بود و استارت آن را هم خواهیم زد، همچنین بنده حامی شما اهالی صنعت چاپ هستم چراکه آن چه که داریم از شما داریم.

 کریمیان: در بین اهالی صنعت چاپ باید همدلی و اتحاد وجود داشته باشد.

در ادامه این مراسم امید کریمیان عضو مجلس شورای اسلامی گفت: بنده فکر می‌کردم که ما تنها برای کالا فیلتر داریم، الان چند روزی است که پشت سر هم تماس و پیامک دریافت می‌کنم که برای یک مراسم برگزاری آتش نوروز، منطقه‌ای را درنظر بگیرند تا مردم از داخل شهر به خارج از شهر بیرون رفته و در آن جا آتش روشن کنند و نه آسیبی به آنها برسد و نه آسفالت شهرمان خراب شود، متأسفانه در آنجا هم برای این جور مسائل باید مجوز دریافت کرد و تاکنون هم نداده و نمی‌دهند چه برسد به صنعت چاپی که برای کتاب، روزنامه و چیزهایی که در واقع بحث فرهنگی است!!.

وی با بیان اینکه معتقدم اتحاد و همدلی باید در بین در همه اهالی صنعت چاپ و اتحادیه‌ها و تعاونی‌های آن وجود داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم ما به عنوان وکیل شما بتوانیم، در پیشبرد اهداف صنعت چاپ در خدمت یکایک هموطنانمان باشیم.

کریمیان بیان کرد: اگر فراکسیون صنعت چاپ شکل بگیرد، قطعاً پشت خوبی برای ادامه فعالیت‌های اهالی صنعت چاپ خواهد شد.

 نیکوسخن: آیین نامه تأسیس چاپخانه مربوط به حدود 20 سال و جوابگوی وضع موجود نیست.

در ادامه این مراسم علی نیکو سخن، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران گفت: هر ساله در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان حضور می‌یابند که امسال نیز با حدود 7 نماینده درباره مشکلات صنعت چاپ، ملاقات و به گفت‌وگو پرداختیم.

وی اضافه کرد: طی چند سال گذشته مکاتبات بسیاری را درباره وضعیت صنعت چاپ، توانایی و مشکلات این صنعت داشتیم که نهایتاً به این نتیجه رسیدیم که در فکر تشکیل یک فراکسیون صنعت چاپ باشیم که با راهنمایی آقای بیگلری این کار را شروع  کردیم، به همین منظور امیدواریم این فراکسیون تا اردیبهشت سال آتی راه‌اندازی شود تا از مسائل و مشکلات این صنعت کاسته شود.

نیکو سخن ادامه داد: آیین‌نامه تأسیس چاپخانه مربوط به حدود 20 سال گذشته است که مقداری از آن جوابگوی وضع موجود نیست، به همین منظور ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به تغییرات مدیریتی که صورت گرفته است، کارگروه‌هایی تشکیل شده است که اکنون اتحادیه چاپخانه‌داران تهران عضو گروه کارگروه بررسی و بازنگری در تدوین آیین‌نامه تأسیس چاپ و واحدهای وابسته هستیم.

 روایت علی نیکوسخن از چگونگی راه‌اندازی شهرک چاپ

وی درباره مسئله شهرک چاپ، بیان کرد: قرار بوده است که جلسات‌مان تداوم داشته باشد به همین منظور طی دو هفته گذشته نیز در جلسه‌ای اعلام کردم که دولت مصمم است واحدهای تولیدی از تهران به شهرک‌های صنعتی منتقل شوند، در این راستا مجمع امور صنفی و اتاق اصناف تولیدی محلی را در چهاردانگه دیده است که گروهی از اعضای اتحادیه‌ها هم از این مکان بازدید کرده‌اند؛ در نهایت زمین مورد نظر را در احمدآباد مستوفی مکان‌یابی کردیم.

نیکو سخن ادامه داد: در این راستا طی پیامکی به دوستان اهالی صنعت چاپ اعلام کردیم که کسانی که برای شهرک چاپ ثبت‌نام کرده‌اند به اتحادیه و شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران مراجعه کنند و از ضوابط و شرایط آن مطلع شوند و به تصمیم‌گیری بپردازند.

وی افزود: اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در امور اقتصادی نمی‌تواند ورود داشته باشد، و شهرک‌سازی هم کاری بسیار مهم است که با سرمایه حداقل 400 میلیارد تومان شروع و خاتمه پیدا می‌کند در این راستا با هر شرکتی اگر بخواهیم قرارداد ببندیم برایمان بسیار مهم است که سرمایه‌ لازم حفظ شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران گفت: در تیر ماه سال گذشته مصوبه تأسیس و راه‌اندازی شهرک چاپ از مجمع مربوطه اخذ شد که مسائل مالی آن مستقیماً در اختیار تعاونی باشد که با خیال راحت بدانیم که مال و سرمایه اعضای صنعت چاپ، در اختیار خودمان است.

 اعتماد مظاهری: تعاونی چاپخانه‌داران تهران به عنوان تعاونی برتر کشوری معرفی شد.

در ادامه این مراسم احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل تعاونی چاپخانه‌داران تهران، بیان داشت: این تعاونی در سال 91 با عرضه کالاها به قیمت واقعی (پایین‌تر از قیمت موجود در بازار) موفق شد به سودی بی‌سابقه دست پیدا کند.

وی اضافه کرد: سود ثبت شده در صورت‌های مالی شرکت، به رقمی بیش از 985 میلیون ریال بالغ شده است. سر جمع سودآوری و درآمدزایی واقعی شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران در 3 سال 89، 90 و 91 رقمی بالغ بر 4/3 میلیارد ریال یا 430 میلیون تومان بوده است.

اعتماد مظاهری ادامه داد: حقوق سهامداران شرکت تعاونی چاپخانه‌داران تهران، در پایان سال 91 به رقم 15 میلیارد و 604 میلیون ریال رسیده است. این شرکت موفق شده است بیش از 60 میلیارد ریال برای سرمایه‌گذاران کالا سفارش دهد.

وی افزود: شرکت تعاونی علاوه بر توزیع انواع مرکب، ترکیبات شیمیایی، پارچه نورد آب، قطعات و سایر ملزومات در سه بخش کاغذ تحریر، کاغذ مقوای گلاسه و مقوای پشت توسی با مناسبت‌ترین قیمت‌ها توزیع کند.

مدیرعامل تعاونی چاپخانه‌داران تهران از برتر شدن این تعاونی  در میان تعاونی‌های کشور خبر داد و گفت: این تعاونی موفق به کسب لوح تقدیر و تندیس وزارت تعاون شده است.