بسته بندی, بنیاد برکت, بسته بندی زعفران, نفیس زعفران قهستان, زعفران قاعنات, saffron, packaging, saffron packaging,

 

فارس: بنیاد برکت به منظور محرومیت زدایی و کمک به ایجاد اشتغال در منطقه مشارکت در پروژه احداث کارخانه «نفیس زعفران قهستان» را با مشارکت بخش خصوصی در شهرستان قائن پذیرفته و این کارخانه در دست احداث است.

جاوید رحیمی مدیر عامل شرکت سهامی زراعی اسلام آباد شریک بخش خصوصی این پروژه  توضیح داد: این کارخانه با مشارکت بنیاد برکت و آورده ای در حدود 3 میلیارد ریال در فاز یک شهرک صنعتی شهرستان قائن استان خراسان جنوبی آغاز شده است.وی ادامه داد: این پروژه در زمینی به مساحت  3 هزار متر مربع در حال احداث است و با راه اندازی آن سالانه   5 تن زعفران فرآوری و بسته بندی می شود.وی خاطرنشان کرد: برای ادامه پروژه ده میلیارد ریال وام از کارگروه توسعه بخش کشاورزی اداره کل جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی درخواست و مورد تایید قرار گرفته و بانک عامل آن هم بانک کشاورزی است.

رحیمی در مورد میزان اشتغالزایی پروژه توضیح داد: با احداث این کارخانه 30 نفر بطور مستقیم دارای شغل می شوند و زمینه اشتغال بیش از یکصد نفر هم به طور غیر مستقیم  فراهم خواهد شد. ضمن آنکه دیگر کشاورزان مجبور نیستند محصول زعفران خود را به قیمتی ارزان در اختیار واسطه ها قرار دهند و سود اصلی نصیب آنها شود.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون فقط 20 درصد محصول زعفران منطقه توسط کارخانه ای در منطقه خریداری و بسته بندی می شود و مابقی محصول بالاجبار به صورت فله ای در اختیار واسطه ها  و دلالان قرار می گیرد. وجود واسطه ها در بازار از تثبیت قیمت زعفران جلوگیری کرده و روند افزایش قیمت آن را موجب می شود.

رحیمی گفت: احداث این کارخانه ضمن آنکه حضور واسطه ها را در بازار محصول زعفران منطقه کمرنگ تر می سازد به آبادانی و توسعه شهرستان قائن هم کمک خواهد کرد. این منطقه با وجود آنکه در سرزمین طلای سرخ (زعفران ) واقع است لیکن تاکنون ساکنان ان کمتر از این مزیت خود بهره مند شده اند و سود زعفران را واسطه ها برده اند.

وی با اشاره به تفاوت قیمت زعفران بسته بندی و فله ای در بازار تصریح کرد: هم اکنون زعفران سرگل ممتاز هر کیلوگرم 5 میلیون و 425 هزار تومان است، لیکن قیمت هر کیلو زعفران بسته بندی دست کم  یک میلیون و 500 هزار تومان بیشتر است.

وی گفت: توسعه چنین کارخانجات بسته بندی در منطقه علاوه بر آنکه ارزش افزوده ایجاد می کند بر سود حاصل از دسترنج کشاورزان افزوده و موجب رونق هر چه بیشتر کشاورزی در منطقه خواهد شد.

بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)تاکنون تلاش کرده در حوزه کارآفرینی فردی و جمعی و تشکیل شرکت با افراد حقیقی یا حقوقی، در زمینه راه اندازی طرح های اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار کشور اقدام کند. بنیاد برکت درصدد است برای کارآفرینی و توانمندسازی مناطق محروم کشور، میزان سرمایه گذاری در این مناطق را تا 40 هزار میلیارد ریال افزایش دهد. این در حالی است که تاکنون بنیاد برکت بیش از 13هزار و 600 میلیارد ریال در این خصوص سرمایه‌گذاری کرده است.

تمامی فعالیتهای تولیدی که به لحاظ مالی سود آور، به لحاظ اقتصادی بادوام و در جهت کمک به توسعه مناطق کمتر توسعه یافته کشور، اشتغــال زایی، کـارآفـرینی و فقر زدایی باشد، واجد شـرایط شراکـت با بنیاد برکت بوده، منوط به آنکـه حداقل 51 درصد سهـــام آن متعلق به بخش خصــوصی باشـد. خـط مشی بنیاد برکـت برای توسعـه بخـش خصـــوصی در صــورت تمــــایل سرمــایه گــذار کـــارآفــرین به حضــور در مناطق کمتر توسعه یافته کشور این است که، ظرف مدت 2 تا 5 سال از آغاز مشارکت، اقدام به فروش تدریجی سهام خود به سهامداران شریک، بر اساس توافق حاصله بصورت نقدی یا اقساطی کند . در صورت امتناع شرکای احتمالی از خرید سهام متعلق به بنیاد، موسسه بنیاد برکت حق دارد بر اساس ضوابط راهبردی خویش، سهام متعلق به خود را به افراد بومی و محلی شاغل در طرح واگذار کند.