پیمان فروهر, آب معدنی, بسته بندی, پتروشیمی تند گویان, بطری, پلاستیک, pet, plastic, packaging, mineral water

 

هنر بسته بندی: در چند روز اخیر قیمت PET از کیلویی 4400  به بیش از 5600 تومان رسید که این افزایش 25درصدی به خاطر عدم تحویل PET مورد نیاز کارخانه‌های صنایع غذایی توسط شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران بوده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب معدنی و آشامیدنی ضمن بیان این مطلب به خبرنگار ماهنامه هنر بسته‌بندی گفت: صنایع مصرف‌کننده PET در کشور مانند روغن‌نباتی، لبنیات، آب‌معدنی، آبمیوه، صنایع پلاستیک، بهداشتی و آرایشی به دلیل تحویل مواد با تاخیر فراوان با بحران تامین مواد اولیه مورد نیاز مواجه شده‌اند که در صورت ادامه این روند تعداد بسیاری ازآنان مجبور به توقف خط تولید خواهند شد.

پیمان فروهر با انتقاد از عدم عرضه PET توسط مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان به‌عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان pet در خاورمیانه افزود: در سال گذشته خرید PET ظرف مدت یک هفته انجام می‌شد ولی در شرایط فعلی حدود 3 هفته و یا بیشتر به طول می‌انجامد.وی ادامه داد: خریداران و مشتریان PET در صورت عدم واریز پول نقد در زمان خرید جریمه می‌شوند در حالی که هیچ‌کس جوابگوی تاخیر تحویل مواد نیست.

عضو هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی اضافه کرد: این موضوع موجب شده تا خریداران به‌دلیل دریافت نکردن به موقع مواد به بازار آزاد مراجعه و مواد مورد نیاز خود را با قیمت‌های سرسام‌آور از طریق دلالان و واسطه‌ها تامین کنند در غیر این صورت فعالیت واحدهای تولیدی متوقف می‌شود.

وی گفت: نبود تناسب میان عرضه و تقاضای مواد در بورس و هجوم خریداران به بازار باعث افزایش شدید قیمت مواد PET در سطح بازار شده که این امر موجب افزایش ناگهانی قیمت تمام‌شده محصولات را فراهم کرده است.فروهر تصریح کرد: قبول داریم تولید پتروشیمی‌ها به‌دلیل تحریم با مشکلاتی مواجه‌اند اما با این حال قادرندPET بیشتری در بورس عرضه کند تا اختلاف 2 هزار تومانی به وجود آمده بین قیمت بورس کالا و قیمت آن در بازار از بین برود.

شرکت بازرگانی پتروشیمی در واکنش به مسایل مطرح شده درباره کمبود عرضه PET در بورس کالا از افزایش 83 درصدی فروش PET نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

جوابیه پتروشیمی

شرکت بازرگانی پتروشیمی در واکنش به اظهارات مطرح شده از سوی دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران مبنی بر تامین نشدن PET مورد نیاز صنایع از سوی شرکت بازرگانی پتروشیمی که بسیاری از واحدهای تولیدی را با بحران مواجه کرده است جوابیه‌ای به شرح زیر منتشر کرد:

«عرضه پت‌گرید بطری در سال‌جاری و تا این تاریخ 69.380 تن و به تعداد 46 بار در بورس کالا عرضه شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 46.668 تن در بورس کالا عرضه شده است که نشان‌دهنده 63درصد افزایش در تناژ و فروش آن نیز در این مدت 83 درصد افزایش نشان می‌دهد.»

این شرکت در ادامه افزود: متاسفانه به‌دلیل بروز مشکل فنی ایجاد شده در فاز 2 مجتمع، تحویل حواله‌ها به صورت همزمان از فاز1 صورت می‌پذیرد که این امر موجب تاخیر در تحویل حواله‌های صادر شده گردیده، در این رابطه نیز سعی شده است که موضوع به نحوی مدیریت شود تا در عرضه و تحویل این محصول با افزایش توان بارگیری خللی وارد نشود همان‌طوری که در سه هفته گذشته مقدار 11.150 تن انواع گرید بطری در بورس کالا عرضه شده است. مدیریت پتروشیمی شهید تندگویان نیز با تمام توان درصدد برطرف کردن اشکال فنی بوده و به‌زودی با برطرف شدن مشکل در تولید، تحویل از فاز دوم نیز آغاز خواهد شد.

این در حالی است که مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز کاهش تولید محصولات PET را تکذیب کرد و گفت: واحدهای تولید PET شهید تندگویان با 100درصد ظرفیت در حال تولید هستند و همواره میزان تولید بیشتر از تقاضا بوده است.

علی بساق‌زاده اضافه کرد: PET شامل دو گرید می‌شود که در هر دو گرید دو واحد یا بیشتر در حال تولید هستند و تولید به اندازه کافی صورت می‌گیرد.وی با اشاره به اینکه گفته شده به خاطر تحریم‌ها تولید محصولات PET کاهش یافته، افزود: شرایط تحریم تاثیری روی تولید نداشته و اگر مشکلی هم باشد تحریم روی صادرات اثر می‌گذارد.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی پتروشیمی ایران در مورد بالا بودن قیمت PET در بازار آزاد و فروش آن توسط دلالان گفت: عرضه کالا خارج از بورس ممنوع است. مجتمع پتروشیمی شهید تندگویان صددرصد تولید خود را در بورس عرضه می‌کند بنابراین اگر خارج از بورس فروخته شود غیرقانونی است که باید بررسی شود.

بساق‌زاده با تاکید بر اینکه سازمان حمایت موضوع عرضه کالا خارج از بورس را پیگیری و در صورت صحت آن برخورد می کند گفت: مجتمع شهید تندگویان مهمترین تولیدکننده PET است و مشکل خاصی در زمینه تولید وجود ندارد و همه واحدها در حال حاضر در سرویس هستند.وی تصریح کرد: براساس آمار محصول PET در بورس بیش از سال گذشته همین موقع عرضه شده است ولی اگر میزان مصرف بالا رفته باید این موضوع بررسی شود.