صنعت چاپ روز دنیا، خطوط رجیستری قدیمی را به دست فراموشی سپرده است و به جای آن از سیستم ACR استفاده می کند. ACR ایدهای بسیار ساده و درعین حال به شدت هوشمندانه دارد. درACR که برآمده از عبارت Automatic Camera Register است، به جای خطوط از نقطه و به جای کنترل خطاپذیر انسانی از چشم خطاناپذیر ماشینی استفاده میشود.
تصویری که از عملیات رجیستری شیت چاپی در ذهن دارید چیست؟
لابد چیزی شبیه تصویر شماره یک:
یا تصویر شماره دو:
استفاده از رجیسترهای چاپ به این شکل خطاهای زیادی به همراه داشت و بهره بردن از آن در سفارشاتی که نیاز به دقت رجیستری بسیار بالا داشتند به شدت چالشبرانگیز بود.
اولین و درعین حال سادهترین ضعف این نوع علامتهای رجیستر، ضخامت آنها بود. همه میدانیم که خط بهصورت ماهوی دارای ضخامت است، هرچند این ضخامت میتواند بسیار اندک باشد اما در صورتی که شیت چاپی به هر دلیل رجیستر نشده بود، وجود ضخامت در خطوط میتوانست به سادگی مانع دیده شدن ایراد توسط اپراتور شود.
تصور کنید که در یک تصویر چهار رنگ CMYK، رنگ زرد با خطای رجیستری همراه باشد اما به دلیل ضخامت خطوط رجیستری و همچنین قدرت پوشش بالاتر مشکی این ایراد میتواند از چشم پنهان بماند.
ایراد مهم دیگر خطای نیروی انسانی در رصد و مراقبت از رجیستر بود که گاها نتایجی فاجعهبار به همراه داشت. چشم انسانی علیرغم همه تکامل و پیچیدگی خود، در مورد مفاهیم کنترلی میتواند خطاهای متفاوتی را مرتکب گردد که در مورد علامت رجیستر نیز به خوبی مصداق دارد.
این دو دلیل در صورت دیده شدن توسط اپراتور، نهایتا به کند شدن سرعت تنظیم و تولید منجر می شد و صرف زمان به منظور اصلاح دو یا چندباره رجیستر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم روی کیفیت چاپ نیز اثرگذار بود.
همین دلایل ساده موجب شده است که صنعت چاپ روز دنیا، خطوط رجیستری قدیمی را به دست فراموشی بسپرد و به جای آن از سیستم ACR استفاده کند. ACR ایدهای بسیار ساده و درعین حال به شدت هوشمندانه دارد. درACR که برآمده از عبارت Automatic Camera Register است، به جای خطوط از نقطه و به جای کنترل خطاپذیر انسانی از چشم خطاناپذیر ماشینی استفاده میشود.
در این روش نقاط علامت رجیستر توسط یک دوربین خوانده و در صورت نیاز این اصلاح بهصورت خودکار توسط خود ماشین انجام میشود. بهدلیل اینکه نقطه عملا ضخامتی ندارد، در صورت جابجایی و یا ایراد در زوایای رجیستر، ایراد به سرعت توسط ماشین چاپ رصد و اصلاح می شود. در این شیوه امکان بروز خطا بسیار پایین و در صورت بروز زمان صرف شده در راستای رفع اشکال، حداقل خواهد بود.