ایسنا: طی پنج سال گذشته 100 کارخانه تولید آب بستهبندی در شهر «جده» عربستان به دلیل عدم دستیابی به استانداردهای تعیینشده از سوی دولت تعطیل شدهاند.
ناصر الشریف، رئیس بخش آبهای بستهبندی عربستان سعودی گفت: اکثر این کارخانهها نتوانستهاند خواستههای دولت مبنی بر دستیابی به سهم 20 درصدی استفاده از کارکنان داخلی و ملی شدن که از سوی وزارت کار این کشور تعیین شده، برآورده کنند. کارخانههای دیگر نیز همچنان نتوانستهاند در راستای الزام دولت مبنی بر نقل مکان به مناطق تجاری عمل کنند و ترجیح دادهاند به جای جابجایی اقدام به تعطیلی کارخانههای خود کنند.
الشریف همچنین تصریح کرد: اکثر این کارخانهها به دلیل مسئولیتهای تجاری، بازار تولید آبهای بستهبندی را ترک کردهاند و مسائل بهداشتی در آن دخیل نبوده است.
وی افزود: وزارت بازرگانی و شهرداری جده قصد دارند تعداد کارخانههای تولید آب بستهبندی را با 35 درصد کاهش به تنها 200 کارخانه تقلیل دهند.
در همین حال شهرداری جده به تازگی از تخلفات 113 کارخانه آبهای بسته بندی شده پرده برداشته است. از مجموع 187 نمونه آزمایشی که در سال جاری میلادی (2014) از کارخانههای بستهبندی آب به دست آمده، ناسالم بودن 20 نمونه از آبهای بستهبندی برای آشامیدن آشکار شده است. با این حال «الشریف» اظهار داشت که اداره غذا و داروی عربستان سعودی (SFDA)، شهرداری جده و سایر ارگانهای نظارتی تاکنون به مورد جدی که برای سلامت مصرفکنندگان خطر مهمی محسوب شود، برنخوردهاند.
وی افزود: میزان باکتریهای یافت شده در برخی خطوط تولید در سطح نرمال بوده و به راحتی قابل مهار است چرا که این آلودگیهای باکتریایی تنها در یک یا دو کارخانه در میان بیش از 100 کارخانه مشاهده شده است.
عربستان سعودی بزرگترین مصرفکننده آبهای بستهبندی شده در جهان محسوب میشود به طوری که سرمایهگذاری داخلی در این بخش از شش میلیارد ریال سعودی فراتر میرود.