ایسنا: برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی باید به فکر بستهبندی بود چراکه تنها از این طریق میتوان با کشورهای دیگر وارد رقابت شد.
بیگنژاد مدیر امور پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان با اشاره به اهمیت فناوری و بستهبندی محصولات کشاورزی گفت: بستهبندی محصولات کشاورزی تاثیر زیادی در افزایش صادرات و ارزآوری کشور دارد چراکه با بستهبندی مناسب محصولات کشاورزی میتوان در بازارهای جهانی در میدان رقابت قرار گرفت.
وی با اشاره به اهمیت امنیت و سلامت غذایی در محصولات کشاورزی گفت: بستهبندی محصولات کشاورزی موجب افزایش سلامت غذایی و همچنین درآمدزایی از طریق صادرات میشود.
این کارشناس کشاورزی با اشاره به اهمیت ارزآوری از طریق محصولات کشاورزی افزود: باید به مساله بستهبندی بیش از این توجه شود و این درحالی است که این مساله در کشور ما هنوز جا نیفتاده و بستهبندی محصولات به صورت نامرغوب انجام میشود.
بیگ نژاد با بیان اینکه در سال های اخیر اقداماتی در جهت بهبود وضعیت بسته بندی محصولات کشاورزی انجام شده است، گفت:دولت باید اقداماتی را برای کاهش قیمت کالای بسته بندی شده بیندیشد.
وی ادامه داد: کالایی که بستهبندی میشود به مراتب قیمتش بالاتر از کالای فلهای است به همین دلیل دولت باید به فکر ایجاد تعادل در قیمتها باشد؛ به طوری که کالای بسته بندی شده به همان قیمت کالای فلهای فروخته شود.
مدیر امور پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان راهکار خود را در این زمینه ارائه یارانه به تولیدکنندگان برای بسته بندی محصولات خود عنوان و اظهار کرد: اگر دولت یارانه را به بخش تولید و به منظور بسته بندی محصولات تخصیص دهد میتواند در افزایش صادرات و ارزآوری در کشور گام بزرگ بردارد.
وی با بیان اینکه در مرحله اول باید بسته بندی در کشور فرهنگ سازی شود، گفت: دولت می تواند با در نظر گرفتن تسهیلات برای تولیدکنندگان این مساله را فرهنگ سازی کند.
این کارشناس با اشاره به بازار جهانی محصولات کشاورزی اظهار کرد: تمام محصولاتی که دراین بازار وجود دارد در بسته بندی شکیل و ارزان قیمت است و این درحالی است که کشور ایران فاقد این امتیاز است به همین دلیل باید اقداماتی درجهت افزایش سهم ایران در بازار جهانی محصولات کشاورزی انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در بازار جهانی گفت: با بستهبندی محصولات کشاورزی به نوعی میتوان امنیت غذایی محصولات کشاورزی را تضمین کرد به همین دلیل انتظار می رود کشاورزان به فکر بسته بندی محصولات تولیدی خود باشند.
بیگنژاد با اشاره به اهمیت صادرات محصولات کشاورزی و ارزآوری در کشور گفت: دولت باید برای صادرکنندگان اهمیت بیشتری قائل شود و به قیمت بازار جهانی و سلامت غذایی بیشتر توجه کند.
وی با بیان اینکه هزینه تمام شده بسته بندی در ایران گرانتر از سایر کشورهای جهان است، گفت: دولت باید حمایتهای ویژهای در این راستا انجام دهد.
این کارشناس راهکار خود را در راستای کاهش هزینه بسته بندی محصولات کشاورزی عنوان و اظهار کرد: در ابتدای امر باید قیمت محصول در داخل مزرعه پایین آید به طوری که بسته بندی محصول برای کارگاهها مقرون به صرفه باشد.وی افزود: با مکانیزه کردن زمینهای کشاورزی می توان تاثیر بسزایی در کاهش قیمت محصولات کشاورزی داشت.