ایرنا: دبیر هجدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ از افزایش دو تا سه برابری هزینه های چاپ در سال جاری خبر داد و گفت: 30 تا 80 درصد هزینه تمام شده کالاها مربوط به بسته بندی و چاپ است.

بسته بندی و چاپ, جشنواره ملی صنعت چاپ, ماده اولیه بطری, بطری آب معدنی, صنعت چاپ,

مسعود فرشی فرید در نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ اضافه کرد: به عنوان نمونه در تولید آب معدنی، 80 درصد هزینه ها مربوط به بسته بندی و چاپ است که به‌تازگی به دلیل مشکلات پیش آمده در عرضه ماده اولیه بطری آب معدنی، عرضه این محصول با مشکل مواجه شده بود. وی به سهم صنعت چاپ در سایر صنایع نیز اشاره کرد و گفت: صنعت چاپ در کنار واحدهای تولیدی است و نمی توان آن را جدا از آنها دانست؛ هر محصول پس از تولید به همراه خدمات صنعت چاپ توانایی عرضه، بسته بندی، تبلیغات و نشر را خواهد داشت.

دبیر هجدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ در ادامه، هدف از برگزاری این جشنواره را بیان اهمیت صنعت چاپ در چرخه تولید و معرفی موئلفه های تاثیرگذار بر آن بیان کرد. «فرشی فرید» در مورد برنامه های هجدهمین جشنواره صنعت چاپ اضافه کرد: بزرگداشت روز ملی صنعت چاپ یازدهم شهریور در تالار وحدت برگزار و در کنار آن، ضمن تجلیل از پیشکسوتان شاخص صنعت چاپ، تولید کنندگان برتر محصولات چاپی کشور نیز معرفی می شوند. وی برگزاری «کارگاه ها و سمینارهای آموزشی»، «نشست های تخصصی و میزگردهای علمی و پژوهشی» و همچنین تجلیل از 18 چاپخانه برتر در حوزه چاپ، نشر و بسته بندی را از دیگر برنامه های این جشنواره بیان کرد.

  مواد اولیه، مهمترین دغدغه چاپخانه داران

«احمد ابوالحسنی» رئیس اتحادیه لیتوگراف تهران نیز در این نشست به مشکلات صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: اکنون در حوزه صنعت چاپ بیشتر در مورد تامین کاغذ سخن می گویند، در حالی که مهمترین مشکل این صنعت، ماشین آلات و کاغذ نیست، بلکه مواد اولیه است. وی اظهار داشت: واحدهایی که در تولید برخی جعبه های دارویی کار می کنند به دلیل کمبود مواد اولیه تولید خود را متوقف کرده اند. رئیس اتحادیه لیتوگراف تهران با یادآوری اینکه 85 درصد مواد اولیه و ماشین آلات صنعت چاپ وارداتی است، اضافه کرد: مشکل کنونی، نبود برخی از مواد اولیه است؛ ضمن آنکه برخی مواد اولیه نیز توسط تامین کنندگان عرضه نمی شود.

  قدیمی بودن 95 درصد ماشین آلات صنعت چاپ کشور

«ایرج استاد علینقی» رییس اتحادیه صنف چاپخانه داران تهران نیز در این نشست گفت: کاغذ و مقوا به تنهایی کامل کننده صنعت چاپ نیستند بلکه صنعت چاپ ملزومات دیگری از جمله ماشین آلات و مواد اولیه دارد که در برخی از آنها با مشکل مواجه هستیم. وی با بیان اینکه 95 درصد ماشین آلات صنعت چاپ کشور قدیمی هستند، گفت: چاپ این ماشین ها هر یک ساعت، چهار تا 6 هزار واحد است در حالی که ماشین آلات مدرن، هر ساعت 15 تا 21 هزار واحد چاپ می کنند.
رییس اتحادیه صنف چاپخانه داران تهران افزود: به دلیل چنین مشکلاتی، صادرات کالاهای چاپی در سال 1395 نسبت به سال پیش از آن، 64 هزار تن کاهش یافت و از 144 هزار تن به 80 هزار تن رسید. وی در مورد مواد اولیه صنعت چاپ نیز گفت: اکنون مواد اولیه برای سه ماه آینده و کاغذ و مقوای مورد نیاز تا پایان سال نیز تامین شده است.