ایرنا: رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی گفت: 20 درصد از محصول سیب زمینی تولیدی در كشور به علت استفاده نشدن از ارقام با كیفیت و كمباین های مخصوص برداشت این محصول، تبدیل به ضایعات و غیرقابل مصرف می شود.

 

تولید و تجارت سیب زمینی, صنایع تبدیلی و بسته بندی, بسته بندی, سورتینگ, دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی

محمدرحیم نیازی در نشست هم اندیشی تولید و تجارت سیب زمینی با حضور فعالان كشوری این بخش در گرگان بدون بیان آماری از میزان تولید این محصول در كشور، اظهار كرد: یكی از روش های جلوگیری از ضایعات بیشتر و تقویت این محصول ، تلاش برای ارتقای مصرف سیب زمینی در سبد كالای خانواده ها و همچنین تقویت بخش صادرات است.
وی با بیان اینكه ضایعات فراوان محصول سیب زمینی نگران كننده است، اضافه كرد: استفاده از صنایع تبدیلی و بسته بندی می تواند راهكاری مطمئن برای جلوگیری از هدر رفت این محصول باشد.  رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی افزود: هم اینك كاشت، داشت و برداشت محصول سیب زمینی در سراسر كشور و اجرای عملیات بذرپاشی، كوددهی، خاك پاشی به صورت كاملا مكانیزه انجام می شود.
نیازی، اجرا نشدن عملیات سورتینگ (دانه بندی) در كشور را از دیگر مشكلات این بخش عنوان كرد و گفت: در اجرای عملیات سورتینگ به صورت مكانیزه محصول سیب زمینی با شكل مناسب و بدون هیچ گونه زخم و خراشی جداسازی می شود كه این مساله برای بازارهای داخلی و خارجی با اهمیت است.
وی اجرای دقیق سورتینگ را موثرین روش برای بهبود صادرات سیب زمینی های تولید شده در كشور دانست و گفت: در برخی مناطق، ماشین های ترانزیت در زمین های كشاورزی اقدام به بارگیری سیب زمینی می كنند كه این شیوه صادرات مقبول كشورهای وارد كننده و مصرف كنندگان نیست.
رئیس هیات مدیره انجمن ملی سیب زمینی كشور بیشتر شدن مصرف سیب زمینی توسط خانواده ها را نیازمند فرهنگ سازی بیشتر و دخالت جوامع علمی و دانشگاهی دانست و گفت: ارائه آموزش های پایه در مدارس ، یكی از راه های رسیدن به این هدف در دراز مدت است.  نیازی كنترل و نظارت بیشتر بر نحوه تولید سیب زمینی را ضروری دانست و افزود: بازارهای داخلی و خارجی متقاضی محصولاتی سالم و با كیفیت است كه باید به این مساله توجه داشته باشیم.
معاون دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی هم گفت: پرداخت مشوق های یارانه ای برای افزایش صادرات، یكی از روش های رونق بخشیدن بیشتر به حوزه كشاورزی و صنایع مرتبط با آن است.
رحیم اسدپور اظهار كرد: البته پرداخت این یارانه ها دائمی نیست و تنها دلیل اختصاص این مبالغ در حال حاضر ، افزایش انگیزه كشاورزان برای تولید است.
وی بیان كرد: پرداخت این یارانه ها تا زمان اصلاح ساختارها انجام می شود و پس از آن، صادرات محصولات كشاورزی مانند سیب زمینی روال عادی خود را دنبال خواهد كرد. معاون دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی مسایل بانكی و انتقال پول، نوسانات ارزی و حمل و نقل ترانزیت كالا را از جمله مشكلات مهم و اصلی این بخش در صادرات كالا دانست.

www.irna.ir