ایسنا: مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات، اظهار کرد: بسته بندی خاویار صادراتی را خردتر کردهایم؛ به گونهای که اگر در گذشته خاویار ایرانی در بسته بندیهای یک کیلویی، نیم کیلویی و ۱.۸ کیلوگرمی صادر میشد، امروز به نیم کیلویی، ۱۰۰ گرمی، ۵۰ گرمی و ۳۰ گرمی تقلیل پیدا کرده و همین عامل سبب شده اگر دیروز ۱.۲ تن خاویار ایرانی در قالب حدود ۱۲۰۰ بسته به بازار جهانی عرضه میشد، امروز تعداد این بستهها به حدود ۱۲ هزار قوطی برسد و سبب شده نام برند خاویار ایرانی در بازار جهانی بیشتر منتشر شود و در ادامه نیز به دنبال افزایش حجم و میزان تولید خاویار پرورشی هستیم.
عکس نمایشی است
به گفته گلشاهی، هر کیلوگرم خاویار پرورشی پنج تا ۱۰ میلیون تومان و هر کیلوگرم گوشت ماهیان خاویاری حدود ۵۰ هزار تومان قیمت دارد. همچنین به این دلیل گفته میشود که خاویار ایرانی لوکسترین و گرانترین خاویار در بازار جهانی است که این محصول با قیمت حدود ۹۰۰ تا ۱۲۵۰ دلاری به کشورهای مختلف صادر میشود، ۴۰ تا ۵۰ درصد در عمدهفروشیها و خردهفروشیها و چهار تا پنج درصد در رستورانها و مراکز عرضه به آن اضافه میشود و به دست مصرفکنندگان میرسد.
خاویار صادراتی کیلویی ۶ میلیون؛ در ایران کیلویی ۱۰ میلیون!
گلشاهی همچنین درباره وضعیت بازار داخلی خاویار پرورشی اینگونه پاسخ داد که بازار داخلی خاویار آنقدر گرم و پررونق شده که تولیدکنندگان تمایلی به صادرات خاویار خود ندارند و هر کیلوگرم از این محصول پنج تا ۱۰ میلیون تومان در بازار داخلی فروخته میشود که البته خاویار پرورشی در بسته بندیهای ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ گرمی در بازار داخلی عرضه میشود.
در این میان برنامهریزیها به گونهای بود که به صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری خاویار پرورشی دست پیدا کنیم که با توجه به وضعیت تجارت جهانی خاویار پرورشی ایرانی امسال به این عدد خواهیم رسید که زودتر از پیش بینیهای صورت گرفته است.
البته طبق آنچه سازمان شیلات اعلام میکند، تقاضای مردم برای مصرف آبزیان به ویژه ماهی خاویاری توسعه پیدا کرده و دیگر امروز به فرهنگ سازی برای افزایش مصرف آبزیان نیاز نداریم و باید به گونهای آنها را تولید و عرضه کنیم که مردم میخواهند.