نماد سایت packagingart

سه نکته از سه خبر

سهیل چهره ای

نخست: هالی ترنر، دختر 13ساله امریکایی به خاطر آسیب رساندن برخی صنایع به محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه‌ای به دادگاه شکایت کرده است. جمعی از وکلای صاحب‌نام و اساتید دانشگاه نیز در این راه به او کمک کرده‌اند.هالی می‌گوید که در کلاس سوم درباره اهمیت محیط زیست و آسیب‌های وارد به آن مطلع شده است. او با روسای چند کارخانه بزرگ آلاینده هم دیدار کرده اما قانع نشده که در نهایت منجر به مراجعه به دادگاه شده است.

 نکته مهم در این خبر علاوه بر توانایی یک دختر 13 ساله برای مراجعه به دادگاه و اهمیت موضوع محیط زیست، آموزشی است که در سطوح پایین تحصیلی به کودکان داده می‌شود تا به یکی از اصولی‌ترین حقوق خود یعنی حق برخورداری از آب و خاک سالم آگاه شوند. به کتاب‌های درسی خود بازگردیم. آیا کسی می‌داند در مجموع چند صفحه از کتاب‌های درسی ما در طی 12 سال آموزش، به محیط زیست اختصاص داده شده است؟ در رسانه‌های کثیرالانتشار ما چه میزان آموزش و آگاهی به مردم داده می‌شود؟ سازمان حفاظت از محیط زیست به‌طور مستقیم در تهیه چندساعت برنامه یا چند صفحه جزوه آموزشی درخصوص محیط زیست و اهمیت نگهداری آن مشارکت داشته است؟ درب سازمان تودرتو و عجیب و غریب مدیریت پسماند شهرداری‌ها، به خصوص در تهران، به روی چند خبرنگار باز شده و اصولا چه نوع اخباری از عملکرد و آمار بازیافت این سازمان منتشر شده است؟ آیا یک دختر 13 ساله در ایران می‌تواند در خصوص چنین موضوعی بر علیه کسی اعلام جرم کند؟

دوم: انجمن علوم و فناوری ایران با مجوز وزارت علوم و تحقیقات و فناوری تشکیل شد. این موسسه غیرانتفاعی قرار است به ارتقای علمی صنعت بسته‌بندی و بهبود بخشیدن به امور آموزشی و پژوهشی این صنعت کمک کند. تشکیل این انجمن را به فال نیک می‌گیریم. سال‌ها بود که نیاز به تشکیل چنین انجمن متمرکزی برای سامان‌دهی به وضعیت علمی بسته‌بندی و گردهم جمع نمودن متخصصین بسته‌بندی در تمام رشته‌ها از سرتاسر کشور احساس می‌شد به‌ویژه اینکه گویا رشته کارشناسی بسته‌بندی در ایران قبل از به سرانجام رسیدن به تعطیلی کشیده شده است. گرد هم آمدن متخصصین و مرجعی که بتواند مکانی برای به‌کارگیری آنان و سروسامان دادن به وضعیت علمی این صنعت باشد و در آینده به عنوان قلب پژوهشی کشور در این زمینه شناخته شود بسیار مورد اهمیت است به شرط آنکه انتخاب‌ها درست، هدف‌ها روشن و جهت‌گیری‌ها کاملا منصفانه و به دور از منافع شخصی یا گروهی باشد. به هر حال این رویداد را باید به فال نیک گرفت.

سوم: بیست‌ودومین دوره نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته از تاریخ 2 تا 5 دی‌ماه در مرکز نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. نمایشگاهی با 750 شرکت‌کننده داخلی و خارجی از کشورهایی همچون آلمان، چین، ژاپن، کره، ایتالیا، سوئد، اتریش، فنلاند، فرانسه، اسپانیا، سوئیس، برزیل و… .

به گفته مسوولین امسال نمایشگاه در متراژ، 20 درصد رشد داشته است و سالن‌های 6،7 و 27 به آمار دوره قبل افزوده شده است. دعوت از وزرای محترم صنعت و معدن و ارشاد برای افتتاح نمایشگاه، دعوت و رایزنی برای دعوت از تاجرین خارجی، دعوت ویژه از شرکت هایدلبرگ آلمان، دادن تیزرهای تلویزیونی و… از اقدام‌های برگزارکنندگان برای این دوره از نمایشگاه است. افزایش تعداد غرفه‌داران و نیز تعداد سالن‌ها خبر خوشحال‌کننده‌ای برای این صنعت در حال احتضار است اما در شرایطی که نیمه‌مکمل آن یعنی افزایش در تعداد بازدیدکنندگان به ویژه خارجی‌ها را نیز شاهد باشیم. در شرایط پیش‌روی ایران و برداشته شدن تحریم‌ها، حضور و علاقه شرکت‌ها و خریداران خارجی در اقتصاد ایران بیشتر خواهد شد. این موضوع به ویژه در صنعتگران اروپایی حاضر در نمایشگاه ماشین‌آلات دبی به خوبی دیده می‌شد و بسیاری از آنانی که سال‌های قبل با شنیدن نام ایران گامی به عقب می‌گذاشتند، امسال کنجکاوی و علاقه جالبی را برای حضور در این بازار از خود نشان می‌دادند.

باتوجه به رشد عجیب نمایشگاه‌های بسته‌بندی و ماشین‌آلات برگزارشده در کشورهای همسایه همچون امارات و ترکیه در سال‌های اخیر، وقت آن است که نمایشگاه بسته‌بندی ایران با 22 سال سابقه نقشی قوی‌تر را در رونق این بخش از صنعت کشور ایفا کند، البته به شرط آنکه همزمان با ایام تعطیلات سال نو میلادی برگزار نشود!

خروج از نسخه موبایل